joi, mai 23, 2024

Paul Newman și Joanne Woodward, un cuplu de vis! Căsătoria lor a rezistat 50 de ani, până la moarte!

MedicalPaul Newman și Joanne Woodward, un cuplu de vis! Căsătoria lor a rezistat 50 de ani, până la moarte!

Cei doi actori, Paul Newman și Joanne Woodward, au avut o poveste de dragoste unică care s-a întins pe parcursul a 50 de ani, transformându-i într-unul dintre cele mai longevive cupluri de la Hollywood. Ethan Hawke a realizat recent un documentar în șase episoade intitulat „The Last Movie Stars”, care prezintă viața cuplului Woodward-Newman în toate aspectele ei, de la cele plăcute la cele mai puțin plăcute, în special episoadele de alcoolism și infidelitate traversate de actorul charismatic. Întrebat la un moment dat de escapadele sale extraconjugale, Newman a răspuns: „De ce să aleg hamburgeri când am friptură acasă?”, o frază antologică pe care a spus-o.

Cum s-au cunoscut Paul Newman și Joanne Woodward?

Cei doi actori s-au cunoscut în timp ce urmau cursurile de actorie la Actor’s Studio, unde au studiat alături de alte nume celebre, precum Marlon Brando, James Dean sau Marilyn Monroe, și au rămas împreună până la moartea lui Paul Newman, survenită în 2008, din cauza cancerului la plămâni. Seria regizată de Ethan Hawke prezintă felul în care Newman și Woodward au încercat să-și împingă limitele artistice și analizează felul în care actrița a depus eforturi mari pentru a le oferi o casă și o familie adevărate copiilor lui Newman din prima căsătorie, dar și urmașilor pe care i-au avut împreună – trei fiice. În documentar, Newman spune la un moment dat că pe piatra sa de mormânt ar trebui să scrie „Aici se odihnește un tată care ar fi trebuit să petreacă mai mult timp alături de copiii lui”.

Documentarul abordează și industria filmului de la Hollywood – Woodward a fost prima vedetă care a primit o stea pe Walk of Fame, în ciuda faptului că, ani la rând, cariera ei s-a aflat în umbra celei a soțului ei. Cei doi au jucat împreună, printre altele, și în producția „Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice”, fapt ce a dus la apariția unor tensiuni în cuplu. Woodward și-a detestat rolul, dar și decizia lui Newman de a o distribui pe fiica lor, Nell, în rolul omonim din film.

În documentar se abordează și relația toxică dintre Paul Newman și mama lui, Theresa Gart, o femeie abuzivă care n-a înțeles niciodată de ce fiul ei n-a preluat afacerea familiei – un magazin de articole sportive – după moartea tatălui său – și și-a ales o profesie pe care o caracteriza drept „

Vezi si alte articole...