sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pavilioanele Expoflora din Parcul Regele Mihai I se află în plin proces de reabilitare. Deschiderea lor va avea loc în luna mai

Din OrasPavilioanele Expoflora din Parcul Regele Mihai I se află în plin proces de reabilitare. Deschiderea lor va avea loc în luna mai

Pavilioanele Expoflora din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) urmează să fie deschise în luna mai, fiind în prezent în curs de reabilitare. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București coordonează lucrările de reabilitare la aceste pavilioane din Parcul Herăstrău. Este planificat ca acestea să fie deschise publicului în luna mai.

Nicorel Nicorescu, consilier general PMB, a comunicat pe pagina sa de Facebook că în aceste pavilioane vor putea fi admirate plante din diverse zone ale lumii, cum ar fi Marea Mediterană, Indochina, Caraibe sau Oceania.

„Așa cum am anunțat în săptămânile trecute, avem lucrări diverse pregătite să se desfășoare în parcurile Alpab.

Astăzi este vorba despre reabilitarea pavilioanelor Expoflora din parcul Herăstrău – Regele Mihai I, pavilioane „părăsite” de fostele administrații. Cele patru pavilioane Expoflora cu flori exotice din Parcul Regele Mihai I se vor redeschide pentru public în luna mai.

Bucureștenii și turiștii vor putea admira plante de colecție din zone cu o floră diferită de cea din țara noastră, precum Marea Mediterană, Indochina, Caraibe sau Oceania”.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a anunțat că redeschiderea pavilioanelor Expoflora va avea loc pe data de 10 mai.

În plus, ALPAB a transmis că în curând va începe proiectul „Steward 2024” și îi încurajează pe iubitorii de floricultură și pe cei care colecționează plante spectaculoase să se implice.

Numele proiectului se inspiră din anii ‘70, când o doamnă care lucra ca stewardesă la compania Tarom, pe ruta București – Abu Dhabi – Bangkok – Singapore, s-a oferit să aducă semințe și răsaduri rare în București. Ea obișnuia să aducă în mod regulat flori exotice din țările cu climă caldă.

ALPAB a transmis că aceasta nu dorește ca numele ei să fie cunoscut:

„Nu a dorit nici atunci, cum nu dorește nici acum când este o bunică minunată, să-i facem cunoscut numele.

Atât de prolific a fost acest ajutor, încât fosta administrație a IAPIT semna un protocol cu Tarom care se angaja să aprovizioneze cele patru pavilioane Expoflora cu plante de colecție aduse din cele patru zări cunoscute pentru flora lor senzațională”.

În prezent, cei care doresc să doneze plante pentru a fi expuse în pavilioanele respective pot lua legătura cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement AICI sau a mesageriei de pe Facebook.

ALPAB a comunicat că ar fi util ca cei interesați să trimită și fotografii ale plantelor pe care doresc să le ofere pentru expozițiile din parc.

 

Vezi si alte articole...