miercuri, iunie 19, 2024

Pe 1 septembrie 2024, în București, revine competiția L’Étape Romania by Tour de France

Din OrasPe 1 septembrie 2024, în București, revine competiția L’Étape Romania by Tour de France

Pe 1 septembrie 2024, Bucureștiul găzduiește competiția L’Étape Romania by Tour de France. Înregistrările sunt deja deschise pentru pasionații de ciclism, iar organizatorii avertizează că locurile sunt limitate. Evenimentul ajunge la a treia ediție și va avea loc în centrul Capitalei. Race Village-ul va fi amplasat în Piața Constituției și va fi accesibil atât participanților la competiție, cât și însoțitorilor și spectatorilor.

Pentru cei pasionați de ciclism, înscrierile sunt deja disponibile online. Organizatorii precizează că înscrierea persoanelor cu dizabilități este gratuită. Turul Franței este una dintre cele mai cunoscute și apreciate curse de ciclism din întreaga lume, urmărită cu entuziasm an de an de peste două miliarde de fani din întreaga planetă.

„Evenimentul sportiv devenit legendă a debutat în 1903, iar conceptul L’Étape by Tour de France s-a născut în 1993, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori să trăiască această experiență unică. România s-a alăturat L’Étape by Tour de France în 2022, fiind cea de-a 20-a țară acceptată în această serie de evenimente la nivel internațional”.

L’Étape Romania by Tour de France prezentat de Decathlon este singura competiție din România care oferă senzația unei curse de top mondial și este destinată tuturor tipurilor de cicliști, de la familii cu copii de minimum 8 ani până la cicliști de performanță. Evenimentul este deschis și pentru pasionații de Mountain Bike (MTB), iar cei mici beneficiază de o reducere de 20%. Cicliștii de performanță care se înscriu în competiție vor avea un clasament dedicat.

Traseele încep din apropierea Pieței Constituției, de pe Bulevardul Unirii, și vor străbate bulevarde importante precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff sau Bulevardul Libertății, incluzând obiective istorice și de interes cum ar fi Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român.

Evenimentul are trei trasee: City Adventure 14 KM – Deschis pentru cei cu vârsta de peste 8 ani. The Ride 42 KM – Deschis pentru cei cu vârsta minimă de 15 ani. The Race 85 KM – Deschis pentru cei cu vârsta minimă de 15 ani.

Taxele de participare minime (Early Bird) valabile până la sfârșitul zilei de 19 iunie 2024 sunt: 165 de lei pentru City Adventure 14 km, 190 de lei pentru The Ride 42 km, 200 de lei pentru The Race 85 km. Sâmbătă, 31 august 2024, participanții își vor ridica kiturile de participare din Piața Constituției, iar duminică, 1 septembrie, va avea loc startul evenimentului.

„Celebrul tricou galben (Yellow Jersey), acordat câștigătorilor, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și hotărârii, va deveni marea provocare pentru cicliștii participanți. Primii trei cicliști amatori clasați în cursa The Race 85 km, la feminin și masculin, se vor califica pentru programul internațional L’Étape Championship și vor primi câte o invitație de a participa la celebra L’Étape du Tour din Franța, cea mai renumită competiție de ciclism din lume dedicată amatorilor”, declară organizatorii.

Vezi si alte articole...