sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Pe 24 februarie începe Târgul Mărțișorului la Muzeul Țăranului Român

Din OrasPe 24 februarie începe Târgul Mărțișorului la Muzeul Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român găzduiește Târgul Mărțișorului în perioada 24-29 februarie 2024. La acest eveniment vor participa meșteșugari, artiști, studenți și gospodari care vor pregăti preparate delicioase. Organizatorii au furnizat informații despre programul târgului și prețurile biletelor de intrare. Scopul Târgului Mărțișorului, organizat și în acest an, este sărbătorirea sosirii primăverii. Participanții vor avea ocazia să admire o varietate largă de mărțișoare.

„Evenimentul promovează și recontextualizează sărbătorirea unui obicei care în ultimul secol a primit o serie de transformări, predominant în spațiul urban. Încurajând creativitatea artistică și meșteșugul capabil să fie reînnoit cu particularități menite să comunice prin expresivitate, imaginație și simț al umorului semnificațiile mai vechi sau mai noi ale obiceiului, târgul aduce în atenția publicului o ofertă bogată prin unicitatea, creativitatea și diversitatea mărțișoarelor”.

La eveniment vor participa meșteșugari, artiști și studenți, inspirați din lumea și mitologia tradițională sau axându-se pe creativitatea urbană, de la obiecte manufacturate și reciclate, folosind materiale naturale tradiționale, până la design contemporan, benzi desenate sau personaje și simboluri din mitologia urbană, realizate pe diverse materiale neconvenționale.

În fiecare an, alături de aceștia, participă școli, fundații, asociații și organizații care organizează acțiuni umanitare pentru copii și sprijin pentru grupurile defavorizate.

De asemenea, vor fi prezenți gospodari care vor pregăti mâncăruri de casă, turta dulce, prăjituri, dulcețuri, sărățele și ceaiuri de leac. Târgul va fi deschis între 24 februarie și 29 februarie 2024, în intervalul 10:00 – 18:00.

Biletele pot fi achiziționate la intrarea în târg, la următoarele prețuri: adulți: 12 lei; pensionari: 6 lei; elevi și studenți: 3 lei; posesori ai cardului Euro 26, cu vârsta de până la 30 de ani: 3 lei; persoane adulte cu handicap mediu sau ușor: 3 lei.

Vezi si alte articole...