luni, iulie 22, 2024

Pe Bulevardul Iuliu Hațieganu au loc ample lucrări de împădurire

Din OrasPe Bulevardul Iuliu Hațieganu au loc ample lucrări de împădurire

Pe Bulevardul Iuliu Hațieganu din Sectorul 3 se desfășoară un proiect amplu de împădurire. Acest bulevard a fost extins de la două la patru benzi într-un interval de două luni și a fost deschis circulației la data de 1 septembrie. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook că se efectuează plantarea de arbori pe Bulevardul Iuliu Hațieganu.

„🌳🌳 Următoarea etapă la noul Bulevard Iuliu Hațieganu: împădurirea”.

Acest bulevard a fost lărgit de la două la patru benzi, finalizându-se lucrările în doar 60 de zile. Bulevardul Iuliu Hațieganu conectează Sectoarele 3 și 4 și anterior, în orele de vârf, traficul era deseori congestionat. La data inaugurării, care a avut loc la 1 septembrie, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a menționat că circulația pe această arteră decurge fără probleme.

Proiectul a inclus extinderea la 18.900 de metri pătrați a suprafeței carosabile, construirea de trotuare cu pavaj și amenajarea zonelor verzi adiacente.

Costul total al acestei lucrări s-a ridicat la suma de 8.836.400,39 lei. Inaugurarea Bulevardului Iuliu Hațieganu a avut loc pe 1 septembrie. La acea vreme, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a comunicat că circulația se desfășoară în mod eficient, fără a se forma blocaje în intersecții.

De asemenea, Negoiță a subliniat că nu a plecat în concediu, deoarece a fost implicat activ în acest proiect. Primarul Sectorului 3 a declarat următoarele într-un livestream pe platforma Facebook:

„Acum 60 de zile făceam primul live de pe Iuliu Hațieganu, fix din locul ăsta. Eram în curtea unității militare, era aici un haos, circulație blocată, arăta rău de tot…se circula foarte greu. Am promis 60 de zile, astăzi se împlinesc cele 60 de zile (01.09.2023).

Aproape am finalizat de turnat asfaltul, mai e puțin. Suntem într-o mică întârziere pentru că aici au fost schimbate toate utilitățile: canalizare, apă, tot. Au fost lucrări foarte complexe care n-au depins doar de noi (…). Nu e simplu să faci un bulevard întreg de la zero.

Și așa cum am zis…se circulă fluid. Uitați ce circulație avem aici! Da, se circulă bine. Nu se așteaptă deloc, nu prinzi nici măcar două semafoare. Nu! Nu prinzi două semafoare. Veniți și vedeți! Convingeți-vă! Bulevard făcut în 60 de zile. N-a fost ușor, dar se merită, s-a meritat. N-am plecat o zi în concediu pentru că am avut acest proiect (…)”.

Vezi si alte articole...