miercuri, februarie 21, 2024

Pe Podul la Domnești din București se circulă cu căruța

Din OrasPe Podul la Domnești din București se circulă cu căruța

Pe Podul la Domnești din București se poate vedea cum unii circulă cu vehicule trase de cai, adică a căruțelor. Însă reglementările legislative interzic acest lucru pe drumurile naționale, în municipii sau pe drumurile care au indicatoare care interzic astfel de vehicule. Recent, o femeie a postat imagini pe grupul de Facebook Info Trafic București și Ilfov, în care se poate observa două persoane care circulau nestingheriți cu o căruță pe podul de la Domnești din București. Postarea a stârnit numeroase reacții.

Pod Domnești-Ghencea 🤣 poliția rutieră e în vacanță.

Este important să se rețină că, potrivit legii, este interzisă circulația vehiculelor trase de animale pe mai multe drumuri și în municipii. Iată textul integral al articolului:

Art. 71. – Puneri în aplicare (2)
(1) Sunt interzise accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală, a animalelor de povară, de tracţiune sau de călărie, precum şi a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului.

Traficul și parcările din București sunt subiecte de dezbatere frecvente pe rețelele de socializare. Astăzi se poate întâmpla să vezi o căruță pe străzile orașului, iar ieri poate două mașini care blochează o stradă în Sectorul 1. Este posibil ca și mâine să avem parte de astfel de evenimente neplăcute.

Capitala este un oraș suprasolicitat de mașini, ceea ce duce la o insuficiență a locurilor de parcare și la o încercare a locuitorilor de a se descurca cum pot – uneori parcând pe trecerile de pietoni sau chiar pe spațiile verzi. În urmă cu două zile, două mașini au încurcat circulația pe strada Ernest Broșteanu din Sectorul 1, iar un bărbat a fotografiat cele două BMW-uri (desigur) și le-a publicat pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, însoțite de mesajul:

Strada Ernest Broșteanu, lângă „Mon Cher” din Dorobanți. Vreau păreri, vă rog. Eu am rămas fără cuvinte😂

Postarea a generat o serie de reacții și comentarii variate din partea utilizatorilor.

Vezi si alte articole...