Grupul de investiţii lucrează cu JPMorgan pentru a explora opţiuni pentru afacere, a confirmat grupul într-un comunicat trimis prin e-mail.
O vânzare ar putea evalua Fortuna, care are operaţiuni în Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Croaţia şi România, la până la 2 miliarde de euro (2,17 miliarde de dolari), a spus o persoană care cunoaşte compania, vorbind sub rezerva anonimatului.
Procesul este în stadii incipiente şi este de aşteptat ca Penta să continue cu un proces de licitaţie spre sfârşitul verii, au spus această persoană şi o a doua persoană.
Intenţia de vânzare subliniază angajamentul Penta de a evalua cu meticulozitate căi alternative pentru dezvoltarea viitoare a francizei, asigurând o creştere durabilă şi crearea de valoare pe termen lung”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Oficialii de la JPMorgan au refuzat să comenteze, în timp ce Fortuna nu a răspuns solicitărilor de comentarii imediate.
Se aşteaptă ca potenţialii ofertanţi pentru Fortuna să includă operatori europeni de jocuri de noroc şi firme de capital privat cu active în sector, a spus prima persoană.
Câştigurile sale anuale înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) vor fi de aproximativ 200 de milioane de euro în acest an, a spus aceeaşi persoană.
Penta a refuzat să comenteze detaliile.
Discuţiile despre vânzare au loc pe măsură ce evaluările sectorului jocurilor de noroc au fost afectate în urma schimbărilor de reglementare din Regatul Unit şi Irlanda, deoarece guvernele încearcă să reducă jocurile de noroc problematice.
Impactul costurilor mai mari de îndatorare asupra datoriilor unora dintre operatorii mari, din achiziţii, afectează şi companiile.
Entain, listată în Regatul Unit , examinează opţiunile pentru mărcile sale din străinătate, după ce s-a confruntat cu presiuni din partea investitorilor activişti în legătură cu preţul acţiunilor sale.
Penta a scos Fortuna de pe bursele din Praga şi Varşovia în 2018, după ce a cumpărat deţinerile acţionarilor rămaşi prin filiala sa de jocuri de noroc Fortbet.
Grupul de capital privat ceho-slovac a fost fondat în 1994 şi are în active de 14 miliarde de euro.
Grupul se concentrează pe investiţii pe termen lung în asistenţă medicală, servicii financiare, producţie, retail, media şi imobiliare.