joi, iulie 18, 2024

Pentagonul urmează să se doteze în lunile următoare cu panouri solare. El face parte dintre 31 de instalaţii federale cărora administraţia Biden vrea să le reducă consumul de energie

EconomiePentagonul urmează să se doteze în lunile următoare cu panouri solare. El face parte dintre 31 de instalaţii federale cărora administraţia Biden vrea să le reducă consumul de energie

Aceste noutăţi au ca scop ”reducerea dependenţei de sisteme care funţcionează cu gaze naturale şi energie fosilă”, a precizat miercuri, într-un comunicat, Departamentul Energiei.

Aceste lucrări au loc în cadrul politicii de reducere a consumului energetic al infrastructurilor federale ale administraţiei lui Joe Biden.

Pentagonul, în care se află sediul Departamentului Apărării, face parte dintre 31 de instalaţii federale în care urmează să aibă loc lucrări energetice în lunile următoare.

Departamentele americane ale Comerţului, Internelor şi Transporturilor sunt de asemenea vizate.

Adjuncta secretarului Apărării Lloyd Austin, Kathleen Hicks, a subliniat miercuri că Pentagonul acţionează pentru a-şi face instalaţiile ”mai rezistente”, a le ”securiza mai bine” şi a ”economisi bani”.

Aceste noutăţi vor fi ”benefice atât combatanţilor, cât şi contribuabililor”, a apreciat ea.

Pentagonul, situat la Arlington, este una dintre cele mai emblematice clădiri din lume.

Clădirea are 28 de kilometri de culoare, peste 7.700 de ferestre şi spaţii de aproape 604.000 metri pătraţi.

Sediul Aprării americane a fost, timp de 80 de ani, cea mai mare clădire de birouri din lume.

El a fost detronat în 2023 de către Bursa Diamantelor de la Surat, în statul indian Gujarat.

Vezi si alte articole...