joi, martie 28, 2024

Pentru a deveni șofer STB te costă! Cât trebuie să dai șpagă?

Din OrasPentru a deveni șofer STB te costă! Cât trebuie să dai șpagă?

Un candidat pentru postul de șofer la Societatea de Transport București (STB) dezvăluie numeroase nereguli, susținând că pentru a obține un post este necesar să plătească o șpagă de peste 3.000 de euro angajatorului.

Șpaga cerută pentru a deveni șofer STB: o experiență neplăcută pentru un candidat. Un șofer care lucra în Marea Britanie, a fost chemat la un interviu pentru un post la Societatea de Transport București (STB). Însă, la interviu, acesta a fost șocat să descopere că trebuia să dea o sumă de bani în schimbul postului. Șpaga cerută l-a indignat și a dus la răspândirea zvonurilor despre acest subiect printre angajații STB.

Șoferul a oferit un interviu pentru Observator, în care a povestit cum a ajuns să fie programat pentru un interviu și pașii pe care i-a urmat pentru a obține postul. În acea perioadă, Societatea de Transporturi București era în căutarea a 300 de noi angajați.

În interviul acordat pentru Observator, bărbatul afirmă că i-a fost cerută o sumă de 3.000 de euro pentru a obține postul de șofer la STB. El a aflat aceste informații din alte surse, printre angajați care au acceptat să plătească această sumă. Raportat la salariul net, aceasta ar însemna plata salariului pe trei luni. STB oferă salarii în jurul sumei de 5.500 lei pentru șoferi de autobuz, 7.800 lei pentru vatmani și 8.000 lei pentru șoferi de troleibuz, plus ore suplimentare. Însă, din cauza acestor acuzații de cerere de șpagă, angajații pot fi reticenți să vorbească despre acest subiect.

În interviul acordat pentru Observator, un șofer a relatat cum i-a fost cerut să plătească o șpagă de 3.000 de euro pentru a obține un post la Societatea de Transporturi București (STB). Acesta a mai menționat că această practică este cunoscută în rândul angajaților STB, fiind practicată de ani de zile. Alți angajați au confirmat aceste acuzații prin intermediul unei camere ascunse, menționând că suma cerută variază în funcție de funcția pentru care se aplică și de cunoștințele pe care le are persoana în cauză.

Potrivit Observator, conducerea STB încurajează angajații să depună plângeri pentru cererea de mită. Sursele Observatorului declară că șefa departamentului de Resurse Umane și-a dat demisia după ce a fost cerută să ofere explicații.

Vezi si alte articole...