miercuri, februarie 21, 2024

Percheziții DNA la Direcția Vamală București, în această dimineață

Din OrasPercheziții DNA la Direcția Vamală București, în această dimineață

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a efectuat percheziții în această dimineață la Direcția Vamală București, în cadrul unui dosar privind luarea de mită. Procurorii din cadrul DNA desfășoară descinderi într-o cauză penală referitoare la comiterea unor infracțiuni de corupție. Faptele investigației s-au derulat în intervalul 2021 – 2024.

În total, au fost vizate 20 de locații, atât în municipiul București, cât și în județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu. Printre acestea se numără și sediul Direcției Vamală București. DNA a verificat atât sediile unor companii, cât și locuințele unor angajați ai instituției fiscale. Investigarea vizează un dosar de luare de mită.

Conform informațiilor provenite de la surse citate de Digi24.ro, suspecții sunt acuzați că ar fi favorizat firme care importau în România produse contrafăcute, în special haine și încălțăminte. Acestea erau ulterior comercializate ca produse autentice. Potrivit surselor menționate, suspecții ar fi primit sume cuprinse între 700 și peste 10.000 de euro pentru fiecare transport de mărfuri pentru a permite intrarea acestora în țară.

DNA a emis un comunicat oficial cu privire la acest caz:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2021 – 2024, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.
În cursul zilei de 13 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”.

Conform informațiilor de la Digi24.ro, după încheierea perchezițiilor, mai mulți funcționari publici, precum și reprezentanții firmelor avantajate de aceștia, urmează să fie aduși în fața anchetatorilor.

Vezi si alte articole...