vineri, aprilie 19, 2024

Percheziții domiciliare în București, la un bărbat de 35 de ani ce comercializa pe o platformă online haine contrafăcute

Din OrasPercheziții domiciliare în București, la un bărbat de 35 de ani ce comercializa pe o platformă online haine contrafăcute

Luni au avut loc percheziții domiciliare în București, la un bărbat în vârstă de 35 de ani, suspectat că ar fi comercializat pe o platformă online, cu sprijinul mai multor firme de curierat, aproximativ 2.051 de articole vestimentare ce purtau însemne identice cu cele ale unor mărci înregistrate, fiind posibil contrafăcute. Conform informațiilor, acesta ar fi obținut din vânzare aproximativ 1.400.000 de lei.

Polițiștii de la Direcția Generală de Poliție București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat patru mandate de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în București. În urma investigațiilor, s-a constatat că în perioada 2018 – 2023, bărbatul ar fi comercializat pe o platformă online, prin intermediul mai multor firme de curierat, aproximativ 2.051 de articole de îmbrăcăminte ce purtau însemne identice cu cele ale unor mărci înregistrate, fiind susceptibile de a fi contrafăcute. Acesta ar fi obținut din vânzare peste 1.390.000 de lei, conform datelor furnizate de DGPMB.

De asemenea, în perioada 2018 – prezent, individul ar fi depozitat produsele contrafăcute în diferite apartamente. Odată ce primea comenzile pe rețelele sociale sau pe platforma de comerț online unde publica aceste produse, vindea direct din acele imobile sau prin intermediul firmelor de curierat.

În vederea strângerii de probe, luni, 19 februarie 2024, au fost efectuate patru percheziții domiciliare, în urma cărora au fost identificate și ridicate mai multe bunuri relevante pentru caz: 606 perechi de încălțăminte, 2.052 articole de îmbrăcăminte, 42 accesorii (ceasuri, poșete, curele, ochelari de soare), 282 de ambalaje purtând mărci înregistrate, 24.100 lei, 850 euro

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra conturilor bancare, bunurilor mobile și imobile ale bărbatului.

În urma punerii în aplicare a mandatului de aducere, suspectul a fost condus pentru audieri.

Cercetările sunt în desfășurare sub coordonarea polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu presupusa săvârșire a infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Vezi si alte articole...