marți, iunie 18, 2024

Percheziții domiciliare privind anumite ilegalități comise de firmele de livrat mâncare din București și Ilfov

Din OrasPercheziții domiciliare privind anumite ilegalități comise de firmele de livrat mâncare din București și Ilfov

Polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub egida Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat percheziții domiciliare în această dimineață pentru investigarea unor presupuse ilegalități comise de companiile de curierat din București și Ilfov, unde majoritatea angajaților sunt de origine asiatică. Prejudiciul estimat în urma acestor activități ilicite se ridică la peste 12 milioane de lei.

Inspectoratul General al Poliției Române a comunicat că în dimineața zilei de 16 noiembrie au fost efectuate 35 de percheziții domiciliare în București și Ilfov, vizând persoane suspectate de comiterea unor ilegalități în cadrul activităților de curierat. Aceste acțiuni au fost raportate de către Antena3.ro.

„La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 35 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, la persoane cercetate cu privire la ilegalități comise în legătură cu activități de curierat (în principal livrare de mâncare) și transport alternativ de persoane.

În cele 8 dosare penale în care se desfășoară activități procedurale, 14 persoane bănuite sunt cercetate cu privire la săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, în formă continuată”.

Paguba cauzată este evaluată la suma de 12.260.000 de lei.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, persoanele în cauză, prin intermediul a 30 de societăți comerciale pe care le administrează în drept sau în fapt, ar fi acționat pentru sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin ascunderea sursei impozabile în cazul unor venituri de natură salarială, care sunt plătite salariaților acestor societăți (în mare parte cetățeni provenind din Asia), dar și prin omisiunea evidențierii unor venituri sau prin înregistrarea de achiziții fictive.

Prejudiciul cauzat este estimat la 12.260.000 de lei.

Perchezițiile au ca obiect documentarea și investigarea activității infracționale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri și înscrisuri folosite la săvârșirea de infracțiuni sau rezultate din acestea și conducerea celor în cauză la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, în vederea audierii și dispunerii de măsuri”.

La operațiune au luat parte polițiști din Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și din serviciile de investigare a criminalității economice ale D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov.

Vezi si alte articole...