joi, iulie 18, 2024

Pericol nuclear! S-a declanşat alerta maximă. Au lansat atacul

ExternePericol nuclear! S-a declanşat alerta maximă. Au lansat atacul

Pericol nuclear! Armata Ucrainei a fost lansat un atac cu drone militare în apropierea unei centrale nucleare din Rusia, una dintre cele mai mari din Europa.

Rusia a fost atacată din nou

Pericol nuclear! Rusia a fost atacată din nou! Armata Ucrainei a lansat, vineri, un nou atac cu drone militare. Atacul a vizat o regiune din sud-vestul Rusiei.

În primele ore ale dimineții, a fost lovit cu o dronă ucraineană oraşul rusesc Kurceatov. Anunțul a fost făcut de către guvernatorul Roman Starovoit. Potrivit lui, acea dronă a lovit o clădire nerezidenţială, avariindu-i faţada. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

O altă dronă a fost distrusă în regiunea vestică Belgorod, potrivit guvernatorului Viaceslav Gladkov.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat personal că apărarea aeriană a doborât o dronă militară, ce se apropia de Capitală în timpul nopţii. Incidentul a perturbat temporar zborurile către Aeroportul Vnukovo.

„Nu au fost raportate victime sau pagube”, a spus el, potrivit CNN.

Un nou atac a fost lansat în apropiere de o centrală nucleară din Rusia

Drona lansată asupra oraşul vestic Kurceatov ar fi putut produce o mare tragedie. Kurceatov se află în apropierea uneia dintre cele mai mari centrale nucleare din Rusia. Din fericire, nu au fost înregistrate pagube la centrala nucleară din Kursk.

Acolo, sunt în funcţiune trei reactoare de tip RBMK-1000, similare celor de la Cernobîl, cu moderator din grafit, iar al patrulea este oprit.

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc în lunile trecute de intenţia de a ataca centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa. Ruşii au ocupat centrala la scurt timp după ce au invadat Ucraina în februarie 2022.

Rusia a fost masiv atacată de armata Ucrainei

Vă amintim că, cu două zile în urmă, Rusia a fost masiv atacată de armata Ucrainei! Armata Ucrainei a atacat, miercuri dimineaţă, şase regiuni din Rusia, în cel mai mare atac cu drone militare asupra Rusiei de când a izbucnit războiul. Dronele au lovit un aeroport din regiunea vestică Pskov. A izbucnit un incendiu masiv acolo. Mai multe drone au fost doborâte în Oriol, Briansk, Riazan, Kaluga şi în jurul Moscovei.

Atacul din Pskov, regiune ce se învecinează cu Letonia şi Estonia, a fost raportat cu câteva minute înainte de miezul nopţii. A fost lovit și un aeroport din capitala omonimă din Pskov. Au fost avariate patru avioane de transport Il-76. Guvernatorul din Pskov, Mihail Vedernikov, a ordonat anularea tuturor zborurilor către şi de la aeroport pentru ca daunele să poată fi evaluate în timpul zilei. Mihail Vedernikov a spus că nu au fost victime, iar focul a fost stins, relatează NEXTA TV.

Aeroportul ar fi fost atacat de 10 – 20 de drone militare. Atenție! Această informație nu a fost verificată.

Vezi si alte articole...