luni, iulie 22, 2024

Peste 400 de milioane de lei au fost alocați pentru reabilitarea a peste 100 de blocuri din Sectorul 2

Din OrasPeste 400 de milioane de lei au fost alocați pentru reabilitarea a peste 100 de blocuri din Sectorul 2

Primăria a anunțat că peste 100 de blocuri din Sectorul 2 vor beneficia de reabilitare termică în decursul acestui an. Administrația publică a precizat că a investit o sumă semnificativă în acest proiect. Scopul acestei inițiative este de a asigura un confort sporit locuitorilor în timpul iernii, prin reabilitarea termică a unui număr mai mare de blocuri în 2024.

Această investiție are ca obiectiv îmbunătățirea eficienței energetice a acestor imobile. Prin reducerea pierderilor termice, se estimează că locuitorii vor plăti facturi mai mici la încălzire.

Administrația publică a alocat 416 milioane de lei pentru acest program, reprezentând aproximativ 16% din totalul cheltuielilor de investiții planificate în Sectorul 2 pentru anul 2024. În acest sens, este planificată realizarea lucrărilor de anvelopare pentru un total de 153 de blocuri în Sectorul 2 în acest an. De la începutul anului 2020 și până în prezent, administrația publică a finalizat lucrările pentru alte 428 de blocuri.

Primăria Sectorului 2 a comunicat:

„Avem un program de reabilitare termică amplu, în care investițiile sunt axate pe lucrări ce duc la creșterea gradului de confort din locuințe, în paralel cu reducerea consumului și a risipei de energie. Acest lucru se va reflecta în creșterea calității vieții pentru 8.500 de familii din sectorul nostru și reducerea costurilor pentru facturile lor la utilități”.

Administrația publică a comunicat că reabilitarea termică a blocurilor va rămâne una dintre prioritățile principale pentru bucureșteni.

Sectorul 2 este implicat în inițiativa Comisiei Europene denumită „Misiunea 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”.

„Lucrăm intens la reducerea poluării de la noi din sector, în beneficiul tuturor bucureștenilor”.

Primăria nu a furnizat încă o listă exactă a imobilelor care urmează să fie reabilitate pe parcursul acestui an.

Vezi si alte articole...