miercuri, decembrie 6, 2023

Piața Constituției se pregătește pentru Târgul de Crăciun. A început montarea celor 130 de căsuțe pentru meșteșugari și producători locali

Din OrasPiața Constituției se pregătește pentru Târgul de Crăciun. A început montarea celor 130 de căsuțe pentru meșteșugari și producători locali

Pregătirile sunt în toi pentru Târgul de Crăciun, programat să se deschidă la sfârșitul acestei luni. Primăria Capitalei a anunțat că în prezent în Piața Constituției sunt amplasate zeci de căsuțe, unde meșteșugari și producători locali vor expune produse autentice în București.

Atmosfera festivă a sărbătorilor își face simțită prezența în întregul oraș, chiar dacă iarna încă nu a adus semne evidente de zăpadă, iar Târgul de Crăciun este așteptat cu nerăbdare. În Piața Constituției, locul unde, la data de 30 noiembrie, va avea loc deschiderea Târgului de Crăciun, sunt în curs de montare cele 130 de căsuțe destinate meșteșugarilor și producătorilor locali. Detalii suplimentare pot fi găsite pe pagina de Facebook a Primăriei Capitalei.

„Se lucrează intens! Pregătirile pentru #TârguldeCrăciunBucurești sunt în toi.

🏠 Avem de montat peste 130 de căsuțe unde meșteșugari din toate colțurile țării, creatori autentici și producători locali își vor prezenta arta și tradițiile deprinse de-a lungul generațiilor”.

Vineri, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că se lucrează la instalarea bradului de Crăciun în Piața Constituției. Acesta va avea o înălțime impresionantă de 30 de metri, fiind împodobit cu cetină și ornamente precum globuri, stele aurii și ghirlande.

În plus, edilul Capitalei a dezvăluit mai multe detalii despre atracțiile care vor aștepta bucureștenii odată cu deschiderea marelui târg de Crăciun.

„Se montează bradul de 30 de metri înălțime în Piața Constituției, unde va avea loc cel mai mare târg de Crăciun din București. Tot aici vor fi amenajate și două zone muzicale cu colinde tradiționale și melodii internaționale specifice sărbătorilor.

Peste 130 de căsuțe de Crăciun care găzduiesc meșteșugari din toate zonele țării vor fi amplasate în Piață și vor aștepta bucureștenii și turiștii cu delicii tradiționale și obiecte autentice.

Devenită deja o tradiție, Casa lui Moș Crăciun va fi prezentă și în acest an la Târgul de Crăciun București, alături de carusel și de trenulețul tematic. Micuții au pregătite și ateliere de creație unde își pot realiza propriile ornamente.

De asemenea, vizitatorii Târgului de Crăciun pot admira din roata panoramică luminile de sărbătoare, căsuțele și bradul de Crăciun.

Mascotele și artiștii animatori pe picioroange, îmbrăcați în costume fascinante, vor interacționa și se vor fotografia cu publicul, aducând tuturor veselia specifică sărbătorii.

Târgul de Crăciun București va fi deschis din 30 noiembrie până pe 26 decembrie, iar intrarea este liberă”.

Vezi si alte articole...