vineri, iunie 2, 2023

Piața de Flori din Sectorul 5 nu are autorizație de mediu

Din OrasPiața de Flori din Sectorul 5 nu are autorizație de mediu

Administrația Piețelor S5 a fost amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu București în urma unei acțiuni de inspecție și control la Piața de Flori din Sectorul 5. Motivul amenzii este lipsa autorizației de mediu. Autoritățile au interzis colectarea de deșeuri până la obținerea autorizației de mediu. La momentul controlului, existau 30 de comercianți care vindeau flori și plante în piață și deșeurile erau colectate într-un container pus la dispoziție de Administrația Piețelor Sector 5.

În urma controlului documentelor de funcţionare, comisarii GNM de la Bucureşti au constatat că aceasta (administraţia), nu deţine Autorizaţie de Mediu pentru această activitate, respectiv colectare deşeuri (cod CAEN 3811). În consecinţă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei, a transmis GNM pe Facebook.

În plus, comisarii au luat măsura de interzicere a colectării de deșeuri până la obținerea autorizației de mediu.

Pe data de 7 martie 2023, polițiștii din București, împreună cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și reprezentanții unei companii de furnizare a energiei electrice, au efectuat mai multe percheziții în Piața de Flori din Sectorul 5, într-un dosar legat de atribuirea spațiilor din piață.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro