luni, iulie 15, 2024

Piața Obor va deveni o zonă de promenadă atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiștii ce vin în Capitală

Din OrasPiața Obor va deveni o zonă de promenadă atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiștii ce vin în Capitală

Piața Obor reprezintă un simbol al Bucureștiului, fiind cunoscută de toți locuitorii orașului. În efortul de a revitaliza această zonă emblematică, PS2 în colaborare cu Banca Mondială au lansat un proiect dedicat regenerării cartierului din jurul pieței. Primăria Sectorului 2 își propune să transforme Piața Obor într-o zonă de promenadă deschisă atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiștii care vizitează Capitala.

Proiectul prevede amenajarea unor spații verzi extinse și a aleilor generoase, oferind oportunități de relaxare în timpul liber pentru locuitori. Punctele centrale ale intervenției sunt Strada Chiristigiilor și Aleea cu Ceas (denumită astfel după cei care folosesc acest loc ca punct de întâlnire). Autoritățile locale au anunțat că lucrările au început deja pe Strada Chiristigiilor. Iată principalele modificări planificate în zona Pieței Obor:

Trotuarele vor fi reamenajate la nivelul carosabilului, folosind pavajul.

Se vor crea spații verzi extinse pentru îmbunătățirea esteticii și a calității mediului.

Se vor amenaja locuri de odihnă la umbră pentru a oferi un refugiu în zilele călduroase. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat:

„Așa cum la Lisabona, la Amsterdam sau la Barcelona ne place să vizităm piața locală, să mâncam sau doar să simțim spiritul locului, așa și la Obor. Vrem să cream un spațiu care să devină un reper pentru București și unde turiștii, ca și bucureștenii, să petreacă timp de calitate”.

Cu toate acestea, există o veste mai puțin favorabilă pentru șoferi. Numărul locurilor de parcare de pe Strada Chiristigiilor și Aleea cu Ceas va fi redus în urma lucrărilor. Cu toate acestea, primarul Radu Mihaiu a asigurat că administrația publică va compensa prin crearea unor noi spații de parcare în restul cartierului.

Recent, s-a inaugurat o parcare nouă în zona Popa Lazăr, oferind un total de 77 de locuri de parcare pentru comunitate.

„Urmează să reconfiguram toate aleile din cartier. Astfel că, la final practic mai multe locuri de parcare per total”.

Operatorii privați din zonă au decis să se implice în acest proiect, aducându-și contribuția. Iată ce modificări sunt propuse de aceștia:

Piața Obor intenționează să dezvolte o platformă destinată teraselor, oferind oamenilor posibilitatea de a lua masa în aer liber.

Magazinul „Bucur Obor” se angajează să își îmbunătățească aspectul exterior prin refacerea fațadelor și va reorganiza spațiul interior.

Parcarea de la Inter Parking va suferi modificări la căile de acces, cu scopul de a crea un număr crescut de locuri de parcare.

În plus, PS2 are planificată modernizarea pasajelor care facilitează accesul către parcare și trecerea în Piața Obor.

Vezi si alte articole...