miercuri, iulie 17, 2024

Piațeta de la intersecția străzilor Plantelor cu Mântuleasa și Negustori din Sectorul 2 va fi reabilitată, anunță Primăria Sectorului 2

Din OrasPiațeta de la intersecția străzilor Plantelor cu Mântuleasa și Negustori din Sectorul 2 va fi reabilitată, anunță Primăria Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 anunță că Piațeta de la intersecția străzilor Plantelor cu Mântuleasa și Negustori va fi supusă unei ample reabilitări, ca parte integrantă a proiectului „Noul Centru Vechi al Bucureștiului”. Imagini ale noii piețe, care prezintă cum va arăta zona după finalizarea lucrărilor de modernizare, au fost publicate de Primăria Sectorului 2 pe Facebook.

Această investiție face parte dintr-un proiect mai amplu menit să transforme zona istorică a Sectorului 2 într-un punct de atracție, devenind o zonă dedicată relaxării și petrecerii timpului liber, destinată atât turiștilor, cât și locuitorilor Bucureștiului, conform comunicatului emis de PS2.

„Așadar, Piațeta de la intersecția străzilor Plantelor cu Mântuleasa și Negustori va fi schimbată din temelii, va fi pusă în valoare, astfel încât să devină o adevărată zonă de relaxare pentru cei care o traversează.
Va avea mai mult spațiu verde și mobilier urban modern”.

Lucrările planificate în această zonă de interes pentru locuitorii din Sectorul 2 vor duce la extinderea spațiului verde și vor contribui la diminuarea nivelului de poluare.

Suprafața totală care va beneficia de lucrările de reabilitare și modernizare este de 3.040 metri pătrați. Aceste intervenții vor implica atât refacerea părții carosabile, cât și a trotuarelor. La finalul procesului, se vor instala indicatoare rutiere noi și vor fi reînnoite marcajele.

Circulația autoturismelor va rămâne permisă în jurul piațetei.

Primăria Sectorului 2 aduce în atenție faptul că și Piațeta Dr. Milan Rastislav Stefanik (fosta Piață Italiană) va fi supusă unui proces similar de transformare.

Vezi si alte articole...