luni, iunie 17, 2024

Piațeta Favorit din Sectorul 6 se deschide în curând

Din OrasPiațeta Favorit din Sectorul 6 se deschide în curând

În curând, piațeta Favorit din Sectorul 6 va fi inaugurată, iar lucrările avansează rapid. Acest proiect reprezintă o îmbunătățire semnificativă a zonei, oferind un cadru propice pentru diverse evenimente culturale. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat pe pagina sa de Facebook lansarea proiectului de amenajare a unui spațiu generos, potrivit pentru organizarea evenimentelor de mici dimensiuni.

„Pentru că noi, Sectorul 6, nu avem Centru Vechi cu piațete și clădiri specifice centrului istoric, am luat decizia să construim o piațetă cu spații largi, potrivită pentru evenimente de mici dimensiuni”.

Echipa de lucru demonstrează o mobilizare excelentă, reușind să revitalizeze un alt spațiu deteriorat și să creeze în schimb: o zonă pietonală modernă, spații verzi, zone de relaxare.

Primarul Sectorului 6 menționează că arborii existenți au fost păstrați, iar alții vor fi plantați în alveole special proiectate.
Piațeta va fi echipată cu un ecran generos montat pe clădirea Centrului Cultural Favorit. Aici vor putea fi vizionate proiecții de filme, competiții sportive și transmisii de la evenimente culturale majore.

Granitul folosit este de cea mai înaltă calitate și are o grosime care asigură durabilitatea construcției pentru cel puțin 100 de ani. De asemenea, obeliscul, un simbol al zonei, este în curs de reabilitare.

În iulie 2023, Ciprian Ciucu a anunțat reluarea lucrărilor la Cinematograful Favorit, clădirea fiind anterior conservată în perioada suspendării șantierului. După finalizarea lucrărilor, în acest spațiu vor avea loc: spectacole, activități culturale, cursuri de dans, pictură și altele.
Șantierul a fost redeschis pe 25 iulie 2023, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 24 de luni.

După modernizare, clădirea va include: un cinematograf 3D, o sală de spectacole multifuncțională cu o capacitate de 706 locuri, două săli de dans și balet cu o suprafață de 150 de metri pătrați fiecare, o bibliotecă publică, vernisaje organizate în holul de la parter.

Vezi si alte articole...