luni, iulie 22, 2024

Picioare umflate în perioada sarcinii: remedii rapide pentru ele

MedicalPicioare umflate în perioada sarcinii: remedii rapide pentru ele

Picioarele se umflă  destul de des  în timpul sarcinii din cauza schimbărilor hormonale și a creșterii volumului de sânge.

Iată câteva remedii rapide care te pot ajuta să faci față picioarelor umflate în timpul sarcinii:

  1.  Hidratează-te bine: Consumul adecvat de apă poate ajuta la menținerea echilibrului hidric al corpului și la prevenirea umflăturilor.
  2. Ridicarea picioarelor: Ridică picioarele la nivelul inimii sau mai sus, ori de câte ori ai ocazia. Poți sta întinsă pe pat sau canapea cu picioarele sus timp de câteva minute.
  3. Evită statul în picioare sau șezutul prelungit: Dacă stai mult timp în picioare sau șezut, picioarele tale pot să se umfle. Ia pauze regulate pentru a-ți mișca picioarele.
  4. Exerciții ușoare: Efectuează exerciții de rotire a gleznelor și flexare a picioarelor pentru a stimula circulația sângelui.
  5. Masaj ușor: Masează-ți picioarele ușor, de jos în sus, pentru a ajuta la drenarea lichidelor și la reducerea umflăturilor.
  6. Compresie: Poartă ciorapi de compresie ușoară, care pot ajuta la menținerea circulației sângelui în picioare.
  7. Evită haine strâmte: Hainele strâmte pot îngreuna circulația și pot contribui la umflături.
  8. Evită să stai cu picioarele încrucișate: Acest obicei poate afecta circulația și poate duce la umflături.
  9. Băi calde sau comprese reci: Băile calde și compresele reci aplicate pe picioare pot ajuta la relaxare și reducerea umflăturilor.
  10. Consumă alimente bogate în potasiu: Alimentele precum bananele, cartofii dulci și spanacul sunt bogate în potasiu și pot ajuta la menținerea echilibrului de lichide în corp.

Dacă umflăturile persistă sau devin severe, este important să consulți medicul pentru a exclude eventualele probleme de sănătate asociate.

Vezi si alte articole...