luni, iulie 15, 2024

Pierderile globale din asigurări pentru catastrofe naturale vor ajunge la 112 miliarde de dolari pentru 2022

EconomiePierderile globale din asigurări pentru catastrofe naturale vor ajunge la 112 miliarde de dolari pentru 2022

Inundaţiile şi grindina din Europa, inundaţiile din Australia şi furtunile severe din Statele Unite au contribuit, de asemenea, la acest total, a spus Guy Carpenter într-un comunicat.

Uraganul Ian şi alte catastrofe naturale au cauzat pierderi asigurate estimate la 115 miliarde de dolari în 2022, cu mult peste media pe 10 ani de 81 de miliarde de dolari, a estimat reasigurătorul Swiss Re la începutul lunii decembrie.

Ratele de reasigurare sunt de aşteptat să crească brusc la data cheie de reînnoire de 1 ianuarie, ca urmare a pierderilor legate de uraganul Ian şi războiul din Ucraina, potrivit unor surse din industrie.

Asigurătorii de nave au exclus Ucraina, Rusia şi Belarus de la poliţele de răspundere civilă de război, deoarece reasigurătorii îşi reduc expunerea.

Discuţiile despre rate şi excluderile de război au făcut ca negocierile dintre asigurători şi reasigurători să fie tensionate în 2022, potrivit surselor din industrie.

Sezonul de reînnoire din 2022 a fost ”unul dintre cele mai dificile… pe care le-a experimentat sectorul”, a spus Guy Carpenter, adăugând că procesul a fost ”extrem de târziu”.

Pierderile proiectate nu includ impactul celor mai recente catastrofe naturale din decembrie, a adăugat Guy Carpenter.

 

Vezi si alte articole...