vineri, iulie 19, 2024

Plante de apartament nepretențioase: Trei plante care nu necesită îngrijire specială

MedicalPlante de apartament nepretențioase: Trei plante care nu necesită îngrijire specială

Iubești plantele și ți-ar plăcea să ai câteva acasă, dar știi că nu vei avea suficient timp pentru a le îngriji? Sau poate că nu ești sigur cum să le îngrijești corect. În acest caz, ce ai spune despre alegerea unor flori mai puțin pretențioase? Descoperă, în rândurile următoare, care sunt plantele care nu necesită o îngrijire perfectă!

Plante de apartament nepretențioase

Vrei să ai acasă plante care să nu necesite o îngrijire atentă? Ei bine, dacă da, atunci ai ajuns exact unde trebuie. Știm că unele flori sunt sensibile și au nevoie fie de prea multă apă, fie de prea puțină sau de prea multă lumină.

Descoperă și: Plante periculoase pentru pisica ta. Ce nu trebuie să ai în casă deloc

Dacă nu vrei să-ți bați capul prea tare cu aceste detalii, atunci alege aceste plante de mai jos. Ele se îngrijesc foarte ușor și au un aspect deosebit.

Trei plante care nu necesită îngrijire specială

Planta păianjen (Chlorophytum comosum)

Planta păianjen, cunoscută științific ca Chlorophytum comosum, este o alegere excelentă pentru persoanele care iubesc florile, dar nu au timp să le îngrijească. Această plantă necesită puțină apă, așa că trebuie udată doar o dată pe săptămână. De asemenea, nu are nevoie de prea multă lumină și nu trebuie expusă direct la razele soarelui.

Crinul păcii (Spatifilum)

Crinul păcii, sau planta Spatifilum, este extrem de frumoasă și adesea întâlnită în clădirile de birouri. Este o floare nepretențioasă, care se dezvoltă bine cu foarte puțină lumină. De asemenea, nu necesită foarte multă apă și poate supraviețui câteva zile fără să fie udată.

Iedera dracului (Pothos)

În acest clasament se regăsește și Iedera dracului, cunoscută științific ca Pothos. Această plantă supraviețuiește fără probleme în condiții vitrege. Se adaptează la orice condiții de luminozitate și trebuie udată doar atunci când substratul este uscat, adică aproximativ o dată la șapte zile vara și mult mai rar iarna.

Sursa: ego.ro

Articolul Plante de apartament nepretențioase: Trei plante care nu necesită îngrijire specială apare prima dată în Casoteca.

Vezi si alte articole...