joi, mai 23, 2024

Plimbări cu barca sau cu hidrobicicleta pe lacul din Parcul Drumul Taberei, gratuite în prima zi Paște

Din OrasPlimbări cu barca sau cu hidrobicicleta pe lacul din Parcul Drumul Taberei, gratuite în prima zi Paște

În prima zi de Paște, cunoscută ca Duminica Paștelui, plimbările cu barca sau cu hidrobicicleta pe lacul din Parcul Drumul Taberei sunt oferite gratuit pentru toată lumea, conform anunțului făcut de Primăria Sectorului 6.

26 de ambarcațiuni sunt disponibile pentru locuitorii Bucureștiului între orele 14:00 și 19:00. Acestea includ: 15 hidrobiciclete, 8 bărci; 3 lebede.

Tururile gratuite au o durată de 30 de minute, astfel încât să poată fi folosite de cât mai multe persoane. Programul de la debarcader va fi activ între orele 14:00 și 19:00 în Duminica Paștelui.

Același program va fi valabil și în ziua următoare, luni, a doua zi de Paște, însă plimbările vor fi contra cost.

Prețurile pentru plimbările contra cost sunt: 10 lei pentru jumătate de oră, 15 lei pentru o oră.

De marți, programul va reveni la normal, între orele 11:00 și 19:00, zilnic. Meteorologii prevăd o vreme frumoasă pentru Bucureșteni care doresc să se bucure de Paște plimbându-se prin parcuri, pe lacuri sau pe alei.

Drumul Taberei reprezintă primul cartier construit de la zero, pe un câmp din București, după cel de-al doilea război mondial. De asemenea, este singurul cartier care este menționat în istoria arhitecturii bucureștene ca exemplu de aplicare a principiilor și urbanismului arhitectului elvețian Le Corbusier, unul dintre pionierii arhitecturii moderne.

A fost conceput ca un orășel în interiorul orașului, un cartier care să îndeplinească toate necesitățile locuitorilor. Blocurile erau mai degrabă mici și moderne, înconjurate de spații verzi generoase, și includeau complexe comerciale, școli, zone de promenadă, cinematografe, ștranduri, parcuri, stadioane și chiar garaje pentru mașini, deși traficul era aproape inexistent în acea perioadă. În anii ’60, era considerat cel mai frumos, aerisit și funcțional cartier muncitoresc din București, capitala Republicii Populare România.

Vezi si alte articole...