luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Ploi și descărcări electrice în toată țara. Avertismentul meteorologilor

ActualitatePloi și descărcări electrice în toată țara. Avertismentul meteorologilor

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) anunță ploi, însoțite pe alocuri de vânt și grindină în toată țara, până joi seara, la ora 20:00.Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Ploi, vânt și grindină în toată țara

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp. În Capitală, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse moderate cantitativ (10 – 15 litri/mp), descărcări electrice şi posibil grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în timpul ploilor.Temperatura maximă va fi joi de 25 – 26 de grade, iar cea minimă de 12 – 14 grade Celsius.

ploi

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

În săptămâna 27 mai – 2 iunie, temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vestul, nordul și centrul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, nordul și estul teritoriului, în timp ce în rest vor fi deficitare.

În săptămâna 3 iunie – 9 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în sudul, estul și local în centrul teritoriului și se va situa în jurul mediilor multianuale în rest.Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

ploi

Vremea la finalul lunii iunie

În săptămâna 10 iunie – 16 iunie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile multianuale la nivelul întregii țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare local în nord-est și sud.

În săptămâna 17 iunie – 23 iunie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în regiunile centrale și apropiat de cel specific pentru această săptămână în restul teritoriului.

Vezi si alte articole...