sâmbătă, septembrie 23, 2023

PNL, după ce agenţia Fitch a reconfirmat ratingul suveran al României: Perspectiva dată de Fitch este una stabilă, prin comparaţie cu alte state pentru care se prefigurează o scădere

EconomiePNL, după ce agenţia Fitch a reconfirmat ratingul suveran al României: Perspectiva dată de Fitch este una stabilă, prin comparaţie cu alte state pentru care se prefigurează o scădere

„Economia României este stabilă, într-o perioadă în care state mai dezvoltate se confruntă cu serioase complicaţii. Agenţia Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a ţării noastre la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută. Aceeaşi valoare a fost acordată şi la recenta evaluare, din luna martie. Acest indicator ne situează în jumătatea de sus a clasamentului ţărilor evaluate de agenţia internaţională şi ne consolidează poziţia pe harta mare a investitorilor internaţionali. În plus, perspectiva dată de Fitch este una stabilă, prin comparaţie cu alte state pentru care se prefigurează o scădere”, arată postarea de sâmbătă, pe pagina de Facebook a PNL.

 

Ministrul liberal de Finanţe Marcel Boloş a explicat că anunţul agenţiei Fitch este o recunoaştere a eforturilor guvernamentale de a controla deficitul bugetar şi a sprijini mediul de afaceri.

 

„Anunţul vine ca o recunoaştere a eforturilor noastre continue pentru a controla deficitul bugetar, pentru a sprijini mediul de afaceri şi pentru a promova o creştere economică sustenabilă. Este un semnal puternic că România este pe drumul cel bun, că suntem priviţi cu încredere de către investitori şi de partenerii internaţionali”, a declarat ministrul Finanţelor Marcel Boloş, potrivit sursei citate.

 

Ratingul obţinut confirmă măsurile luate de Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă în prima jumătate a anului, mai spune sursa menţionată.

 

„Încurajarea investiţiilor străine directe, absorbţia crescută a fondurilor europene, stabilitatea macroeconomică a ţării şi creşterea PIB/cap de locuitor sunt reuşite ale guvernării liberale confirmate acum de ratingul dat de Fitch”, conchide postarea de pe reţeaua de socializare.

 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro