vineri, iunie 2, 2023

Podul Mare din Parcul Cișmigiu, construit în urmă cu 100 de ani, a fost reabilitat. Cum arată acum

Din OrasPodul Mare din Parcul Cișmigiu, construit în urmă cu 100 de ani, a fost reabilitat. Cum arată acum

După aproape șapte luni de la începerea lucrărilor, Podul Mare din Parcul Cișmigiu este reabilitat. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, într-un mesaj de Facebook unde a publicat și mai multe fotografii, că acum sunt făcute ultimele finisaje.

„Am reabilitat Podul Mare din Cișmigiu, un simbol al parcului monument istoric. Lucrările de consolidare și renovare a Podului Mare, construit în urmă cu peste o sută de ani (în perioada 1913-1914), au fost finalizate, iar Trustul de Clădiri Metropolitane face în prezent ultimele finisaje, astfel încât să putem demara procedura de recepție la finalizarea lucrărilor în cel mai scurt timp”, a anunțat Nicușor Dan.

„Podul nu a fost niciodată reabilitat, fiind făcute doar mici reparații. Din cauza degradării, acesta reprezenta un real pericol pentru vizitatori. De aceea, erau extrem de importante reparațiile capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției”, a adăugat edilul general.

Libertatea a relatat, începând din mai 2021 despre starea de degradare a Parcului Cișmigiu, mai ales a celor două poduri.

Podul Mare risca să se prăbușească, având două bucăți mari de beton dislocate. În octombrie 2021, o bucată de beton era desprinsă din pod. Ulterior, la începutul lunii august a anului trecut, Nicușor Dan a anunțat începerea lucrărilor.

Foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro