miercuri, octombrie 4, 2023

Poliția Locală Sector 2 a anunțat că va organiza patrule pedestre și auto pentru a verifica perimetrul mai multor școli și licee din nord-estul Bucureștiului

Din OrasPoliția Locală Sector 2 a anunțat că va organiza patrule pedestre și auto pentru a verifica perimetrul mai multor școli și licee din nord-estul Bucureștiului

Echipe de la Poliția Locală Sector 2 vor efectua patrule zilnice în jurul mai multor școli, colegii și licee din nordul și estul Bucureștiului, cu scopul de a preveni incidentele și de a asigura un nivel crescut de siguranță pentru elevi și cadrele didactice. Această acțiune începe pe data de 11 septembrie 2023, în prima zi a noului an școlar. Poliția Locală Sector 2 a anunțat că va desfășura patrule atât pe jos, cât și cu mașinile pentru a verifica perimetrul mai multor instituții de învățământ din nord-estul Bucureștiului. Această măsură intră în vigoare începând cu începutul anului școlar 2023-2024, adică din data de 11 septembrie, și are ca obiectiv menținerea ordinii publice în apropierea unor școli și licee cu un număr mare de elevi, precum și prevenirea comportamentelor antisociale, atât în interiorul, cât și în vecinătatea acestor instituții de învățământ.

„Începutul de an școlar 2023-2024 vine cu noi măsuri de menținere a ordinii publice în zona unităților de învățământ monitorizate de Poliția Locală. În acest an școlar suntem alături de nouă unități de învățământ din Sectorul 2, cu patrule pedestre/auto pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor, a personalului didactic, prevenirea faptelor antisociale în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar”, a declarat Poliția Locală Sector 2.

Astfel, Poliția Locală Sector 2 a furnizat o listă completă a instituțiilor de învățământ unde vor avea loc patrulele auto și pedestre, după cum urmează:

  • Colegiul Național ”Iulia Hașdeu”
  • Liceul Teoretic Ady Endre
  • Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc”
  • Colegiul Național ”Mihai Viteazul”
  • Colegiul Național ”A.D. Xenopol”
  • Școala Gimnazială nr. 56
  • Școala Gimnazială nr. 50 ”Maica Domnului”
  • Școala Gimnazială nr. 27
  • Liceul Tehnologic Special nr. 3.

De asemenea, din perspectiva circulației rutiere, polițiștii locali din Sectorul 2 vor fi prezenți în jurul instituțiilor de învățământ, precum și în zonele cu trafic intens, și vor impune măsuri pentru a facilita fluxul rutier pe parcursul întregului an școlar.

Vezi si alte articole...