sâmbătă, septembrie 23, 2023

Politica de coeziune a UE – Peste 52 de milioane de euro pentru a sprijini achiziţionarea a 37 de trenuri electrice în România

EconomiePolitica de coeziune a UE - Peste 52 de milioane de euro pentru a sprijini achiziţionarea a 37 de trenuri electrice în România

„Noile rame feroviare vor avea un impact pozitiv asupra întregii reţele de cale ferată din România. Sporirea frecvenţei şi a confortului călătoriilor, precum şi stimularea utilizării trenurilor sunt importante pentru coeziunea teritorială şi socială, facilitând accesul tuturor la locuri de muncă şi la servicii publice. Acest lucru îmbunătăţeşte sustenabilitatea transporturilor, contribuind astfel la tranziţia verde. Politica de coeziune acţionează împreună cu autorităţile române pentru a pune în aplicare obiectivele Pactului verde european”, a declarat Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Introducerea acestor trenuri electrice de ultimă generaţie va îmbunătăţi conectivitatea şi confortul călătorilor şi va reduce emisiile generate de transporturi.

Cu o capacitate de minimum 300 de călători pe tren, această investiţie va îmbunătăţi semnificativ calitatea serviciilor feroviare de pe principalele coridoare feroviare interregionale electrificate care leagă Bucureştiul de centre de activitate regionale precum Arad, Cluj-Napoca, Constanţa, Braşov, Timişoara, Iaşi, Galaţi, Craiova, Petroşani şi Suceava.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro