luni, iulie 15, 2024

Polițiștii din București au prins, în seara zilei de 9 septembrie, un șofer drogat, pozitiv la trei substanțe

Din OrasPolițiștii din București au prins, în seara zilei de 9 septembrie, un șofer drogat, pozitiv la trei substanțe


Polițiștii din București au reținut un șofer care se afla sub influența a trei substanțe droguri și avea asupra sa o sabie. Evenimentul a avut loc în seara zilei de 9 septembrie, în timpul unei ample acțiuni desfășurate de Brigada Rutieră în București. În cursul acelei zile, polițiștii au oprit și controlat numeroși conducători auto. În urma verificărilor, au aplicat numeroase amenzi, iar patru șoferi au fost implicați în dosare penale, fie pentru conducerea sub influența alcoolului, fie pentru conducerea sub influența substanțelor interzise.

În timpul percheziției vehiculului condus de șoferul drogat, polițiștii au descoperit mai multe pastile și o sabie. Inspectorul principal Andra Arșintescu a făcut următoarea declarație pentru Antena 3:

În urma testării cu aparatul drugtest, a indicat că acesta avea în organism trei substanțe psihoactive. El a fost condus la sediul INML în vederea recoltării de probe biologice. De asemenea s-a întocmit un dosar de cercetare penală.

Un bărbat a fost prins de către polițiștii antidrog din București cu 800 de grame de cocaină asupra sa. Acesta avea și antecedente penale, conform unui comunicat emis de Poliția Română.

Substanța stupefiantă era ambalată în folie de plastic, conform informațiilor furnizate de către autorități.

Echipajele de la Secția 17 de Poliție și cei de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate din București au efectuat capturarea bărbatului, suspectat de trafic de droguri de mare risc. Acest traficant a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT în data de 7 septembrie, urmând să fie prezentat la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă în data de vineri.

Polițiștii Secției 17 Poliție și ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, l-au prins în flagrant delict, pe un bărbat bănuit de trafic de droguri de mare risc.
Astfel, la data de 7 septembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, acesta fiind cunoscut cu antecedente penale.
Măsura a fost dispusă după ce, bănuitul, a fost prins în flagrant delict, în municipiul București, în timp ce ar fi deținut, disimulată într-un rucsac, peste 800 de grame de cocaină, în vederea comercializării.
În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Vezi si alte articole...