miercuri, iulie 17, 2024

Polonia semnează un contract prin care cumpără 116 tancuri de tip Abrams M1A1 din SUA, în valoare de 1,4 miliarde de dolari

EconomiePolonia semnează un contract prin care cumpără 116 tancuri de tip Abrams M1A1 din SUA, în valoare de 1,4 miliarde de dolari

”Consolidăm «pumnul de fier» al armatei poloneze, pentru a descuraja în mod eficient agresorul”, a declarat ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak la o ceremonie de semnare a acordului, la Varşovia.

Mariusz Blaszczak anunţă că primnele tancuri de tip Abrams M1A1 – prevăzute de acord – urmează să fie livrate în 2023 în estul Poloniei.

În 2022, Polonia a cumpărat 250 de tancuri Abrams din Statele Unite care, potrivit ministrului polonez, urmează să fie livrate în 2024.

Poland’s DM signed a $1.4B deal to buy 116 of U.S M1A1 Abrams tanks.The deal includes delivery, equipment and logistics

— Troy Dalio (@troy_dalio)

Ministerul polonez al Apărării anunţă într-un mesaj postat pe Twitter că valoarea noului contract atinge 1,4 miliarde de dolari – dintre care 200 de milioane finanţaţi de către partea americană, în cadrul unui ajutor acordat Poloniei.

Semnarea acestui acord cu privire la al doilea lot intervine la peste zece luni după ce Rusia a invadat Ucraina, iar războiul a ajuns în Polonia luna trecută, când o rachetă de tip sol-aer – ucraineană – a căzut în apropiere de frontieră, omorând doi oameni.

Vezi si alte articole...