duminică, mai 26, 2024

Prahova: Balastieră ilegală, descoperită de autorităţi în urma unor verificări cu scop de combatere a fraudelor. O firmă a excavat fără autorizaţie pe cinci hectare, în apropierea unui oraş

EconomiePrahova: Balastieră ilegală, descoperită de autorităţi în urma unor verificări cu scop de combatere a fraudelor. O firmă a excavat fără autorizaţie pe cinci hectare, în apropierea unui oraş

Controalele, la care au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi ai Administraţiei Naţionale Apele Române, au avut loc joi, 25 mai, în localităţile Boldeşti Scăeni, Râfov şi Măneşti.

 

În fiecare dintre cele trei localităi a fost verificat câte un agent economic.

 

„Pe raza localităţii Boldeşti Scăeni a fost identificat un perimetru cu o suprafaţă de aproximativ 5 hectare, unde ar fi fost executate activităţi miniere, fiind excavată o cantitate de circa 1.500 de metri cubi de nisip şi pietriş, fără deţinerea unui permis de exploatare. Ulterior excavării, materialul a fost transportat şi depozitat în apropierea perimetrului de exploatare. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,«executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă»”, se arată într-o informate transmisă, vineri după-amiază, de către reprezentanţii Biroului de comunicare al Inspectoratului de Poliţia Judeţean Prahova. 

 

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că descoperirea privind exploatarea fără licenţă a agregatelor minerale pe raza oraşului Boldeşti Scăeni a fost făcută în cadru controlului tematic şi că nu a existat o reclamaţie în acest sens.

 

Contactat telefonic, primarul oraşului Boldeşti Scăeni, Constantin Bucuroiu a declarat, în primă fază, pentru News.ro, că nu are cunoştinţă despre existenţa unei exploatări ilegale de agregate minerale pe raza oraşului.   

”Există o balastieră care lucrează pe terenuri pe care le deţine, nu pe terenurile Primăriei. Nu ştiu să existe vreo balastieră ilegală”, a spus Constantin Bucuroiu.

 

Ulterior, edilul a revenit cu informaţii, explicând că a luat legătura cu reprezentanţii balastierei şi că aceştia i-au confirmat că au avut parte de un control, dar că ”totul este în regulă”.

Vezi si alte articole...