miercuri, iunie 19, 2024

Prajitură cu ananas și mascarpone

MedicalPrajitură cu ananas și mascarpone

Această prajitură cu ananas și mascarpone este o combinație perfectă de arome și texturi, perfectă pentru orice ocazie. Blatul moale și pufos este completat de o cremă bogată și aromată de mascarpone, iar bucățile de ananas aduc o notă de prospețime și răcoare.

Ingrediente:

Pentru blat:

4 ouă

100 g zahăr

100 g făină

1 linguriță praf de copt

1 praf de sare

1 linguriță extract de vanilie

Pentru cremă:

250 g mascarpone

100 g zahăr pudră

250 ml smântână pentru frișcă

1 linguriță extract de vanilie

Pentru decor:

1 conservă de ananas felii (aproximativ 400 g)

50 g ciocolată neagră

Nucă de cocos rasă (opțional)

Instrucțiuni:

Prepararea blatului:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul până devin spumoase și își dublează volumul. Adăugați extractul de vanilie și amestecați.

Cerneți făina, praful de copt și sarea într-un alt bol. Adăugați treptat amestecul de făină la amestecul de ouă, amestecând ușor cu o spatulă până se încorporează complet.

Turnați aluatul în tava pregătită și nivelați-l. Coaceți timp de 20-25 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lăsați blatul să se răcească pe un grătar.

Prepararea cremei:

Într-un bol, bateți brânza mascarpone cu zahărul pudră și extractul de vanilie până obțineți o cremă omogenă și pufoasă.

Separați albușurile de gălbenușurile smântânii pentru frișcă. Bateți albușurile spumă tare. Adăugați treptat gălbenușurile în brânza mascarpone, amestecând ușor. Încorporați albușurile bătute cu o spatulă, amestecând delicat.

Asamblarea prăjiturii:

Tăiați blatul în două jumătăți. Așezați o jumătate de blat pe un platou de servire. Întindeți jumătate din cremă de mascarpone peste blat.

Scurgeți feliile de ananas de zeama și aranjați-le uniform peste stratul de cremă. Așezați a doua jumătate de blat deasupra. Întindeți restul de cremă pe blatul superior și pe lateralele prăjiturii.

Topiți ciocolata neagră la bain-marie sau la microunde. Turnați ciocolata topită peste prăjitura, decorând-o după preferințe. Presărați nucă de cocos rasă, dacă doriți.

Dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore, sau ideal peste noapte, pentru a se întări crema și a se îmbiba aromele.

Sfaturi:

Puteți folosi ananas proaspăt în loc de ananas din conservă. Tăiați ananasul proaspăt în bucăți mici.

Puteți adăuga alte fructe la cremă sau la decorul prăjiturii, cum ar fi căpșuni, zmeură sau afine. Puteți decora prăjitura cu frișcă bătută sau cu fructe proaspete. Prăjitura cu ananas și mascarpone se păstrează la frigider timp de 3-4 zile.

Poftă bună!

Vezi si alte articole...