joi, decembrie 5, 2024

Prăjitura simplă cu banane

MedicalPrăjitura simplă cu banane

E weekend, nu ai idei, dar copiilor tăi le poftă de o prăjitură?

Iată o prăjitură simplă cu banane, delicioasă:

Ingrediente:

  • 3 banane coapte, zdrobite
  • 1/2 cană unt, topit
  • 1 cană zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 1/2 căni făină de grâu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare
  • 1/2 cană nuci sau alune, opțional

Instrucțiuni:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge o tavă pentru copt (aproximativ 20×20 cm) sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.
  2. Într-un bol mare, amestecă bananele zdrobite cu untul topit.
  3. Adaugă zahărul, oul și extractul de vanilie în amestecul de banane și amestecă bine.
  4. În alt bol, combină făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
  5. Adaugă treptat amestecul de ingrediente uscate în amestecul de banane, amestecând până când totul este bine încorporat.
  6. Dacă dorești, poți adăuga nucile sau alunele și amesteca ușor.
  7. Toarnă amestecul în tava pregătită și uniformizează suprafața.
  8. Coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când un băț de frigăruie introdus în centrul prăjiturii iese curat.
  9. Lasă prăjitura să se răcească în tava pentru câteva minute, apoi transfer-o pe un grătar pentru răcire completă.
  10. Taie-o în pătrate și servește prăjitura așa cum este sau alături de o înghețată vanilie. Poftă bună!

Vezi si alte articole...