miercuri, februarie 28, 2024

Premier Energy PLC, Cipru vrea să preia compania CEZ Vânzare, tranzacţie analizată de Consiliul Concurenţei

EconomiePremier Energy PLC, Cipru vrea să preia compania CEZ Vânzare, tranzacţie analizată de Consiliul Concurenţei

Cipru intenţionează să preia compania CEZ Vânzare SA.

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Premier Energy PLC, Cipru intenţionează să preia compania CEZ Vânzare SA”, informează autoritatea de concurenţă.

În România, companiile din Grupul Premier sunt active pe piaţa gazelor naturale, atât în calitate de distribuitor, cât şi în calitate de furnizor, precum şi pe piaţa activităţilor conexe distribuţiei de gaze naturale, respectiv: activităţi de branşare şi debranşare de la reţea, mentenanţa instalaţiilor de racordare şi extinderi de reţele de distribuţie etc. Recent, grupul a devenit activ şi pe piaţa energiei electrice din România, în calitate de producător de energie electrică, furnizor şi trader.

CEZ Vânzare SA este furnizor de energie electrică în principal şi, într-o mai mică măsură, de gaze naturale, având clienţi în toate regiunile României, cu o activitate preponderentă de furnizare de energie electrică în sud-vestul ţării.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

 

 

 

Vezi si alte articole...