sâmbătă, iulie 20, 2024

Premierul României, luat în furci de ruşi. De ce este acuzat şeful Guvernului de la Bucureşti

ActualitatePremierul României, luat în furci de ruşi. De ce este acuzat şeful Guvernului de la Bucureşti

Premierul României a ajuns vedetă în presa rusă. Rușii se declară șocați de declarația făcută de acesta despre Vladimir Putin.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a devenit „vedetă” în Rusia. Şeful Guvernului de la Bucureşti a îndemnat ţările occidentale să susţină Ucraina ca să învingă Rusia.

Declarațiile premierului Marcel Ciolacu din interviul acordat agenției Bloomberg au fost relatate amplu în presa rusă, dar și în cea ucrainenă.

Agenția rusă RIA Novosti notează că premierul României face declarații șocante despre Vladimir Putin.

Ce a declarat premierul României

Prim ministrul României, Marcel Ciolacu, afirmă că Europa va avea de-a face cu consecințe grave, dacă Ucraina va pierde, transmite agenția Bloomberg.

„România va continua să ajute Ucraina, în ciuda costurilor politice. Aceste costuri politice sunt mai puțin importante decât precedentul pe care îl va crea victoria Rusiei. Vă puteți imagina câți politicieni asemănători lui Putin vom obține printre populiștii europeni?”, a declarat politicianul român.

În acest fel a comentat Ciolacu creșterea sprijinului forțelor de dreapta din întreaga Europă, care se opun sprijinirii Ucrainei și cer reluarea relațiilor cu Rusia. Primul ministru român a spus că Bucureștiul va continua să ajute Kievul. Chiar dacă aliații europeni dau semne de oboseală din cauza conflictului, amintește RIA Novosti.

„România va continua să ajute Ucraina, în ciuda costurilor politice”, a spus premierul României. „Aceste costuri politice sunt mai puțin importante decât precedentul pe care l-ar crea o victorie rusă”, a spus el. Premierul Ciolacu și-a exprimat opinia că slăbirea sprijinului occidental pentru Ucraina va crește numărul „unor politicieni populiști europeni”.

Schengen

Cum a comentat presa rusă

Abordări mai neutre au existat în publicațiile Tass („Premierul României consideră că slăbirea sprijinului pentru Kiev va încuraja forțele populiste din Europa”), Kommersant („Premierul român: Dacă Ucraina pierde în fața Rusiei, UE va avea copii ale lui Putin”), Izvestia („Premierul României, descrie ca o amenințare pentru UE dacă sprijinul pentru Kiev se va diminua”).

TASS citează declarația făcută de premierul Ciolacu referitoare la „sprijinul cu mai multe fațete” pe care Guvernul de la București îl va acorda Ucrainei, chiar dacă aliații europeni arată semne de oboseală de război.

Agenția de presă rusă RIA Novosti cataloghează afirmațiile premierului român drept „declarații șocante despre Putin”.

Premierul României susține că Europa se va confrunta cu consecințe grave dacă Ucraina va pierde. Cuvintele sale sunt citate de Bloomberg, începe RIA articolul despre interviul lui Ciolacu.

Premierul a spus că Bucureștiul va continua să ajute Kievul indiferent dacă aliații europeni au dat semne de oboseală de conflict.

RIA Novosti a făcut analogia cu afirmațiile Giorgiei Meloni, premierul Italiei. Aceasta a spus că există „o mare oboseală din toate părțile” în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Vezi si alte articole...