sâmbătă, februarie 24, 2024

Premierul Slovaciei, Robert Fico, anunță că se va opune accederii Ucrainei în NATO: Nu ar fi altceva decât baza unui Al Treilea Război Mondial

MedicalPremierul Slovaciei, Robert Fico, anunță că se va opune accederii Ucrainei în NATO: Nu ar fi altceva decât baza unui Al Treilea Război Mondial

Premierul slovac, Robert Fico, a anunțat că țara sa va uza de dreptul său de „veto” în cazul accederii Ucrainei în NATO.

Fico se va deplasa săptămâna viitoare cu omologul său ucrainean, Denis Șmîhal, în orașul de graniţă Ujhorod, scrie Agerpres.

Deşi unul dintre motivele vizitei este acela de a prezenta un pachet suplimentar de ajutor pentru Ucraina, Robert Fico va clarifica, de asemenea, poziţiile slovace care diferă de dorinţele Ucrainei, a spus premierul.

„Îi voi spune că vom bloca şi vom exprima veto-ul nostru pentru aderarea Ucrainei la NATO pentru că nu ar fi altceva decât baza unui Al Treilea Război Mondial”, a spus Fico.

Robert Fico a câștigat alegerile promițând că va sista ajutorul militar consistent pentru Ucraina, pe care îl oferea vechea putere.

Bratislava continuă să trimită sisteme de deminare şi generatoare diesel în cazul atacurilor ruseşti asupra centralelor electrice.

Vezi si alte articole...