vineri, iunie 2, 2023

Prețurile locuințelor vor stagna sau vor scădea cu până la 10% în 2023

ImobiliarePrețurile locuințelor vor stagna sau vor scădea cu până la 10% în 2023

Un procent de 28% dintre respondenții unui studiu RE/MAX consideră că prețurile apartamentelor vor scădea cu până 10%, 26% sunt de părere că acestea vor stagna, iar 23% spun că vor crește cu până la 10%.

Raportat la evoluția prețurilor la case, 29% dintre specialiștii în imobiliare spun că vor stagna, iar procente egale de 24% consideră că acestea vor crește ori vor scădea cu 10%.

În ceea ce privește evoluția prețului spațiilor comerciale, 40% dintre respondenți sunt de părere că acestea vor scădea. Similar, prețurile clădirilor de birouri vor stagna, spun 44% dintre aceștia.

Prețul de listare al fiecărei proprietăți este, în general, influențat de o serie de factori, de la așteptările clientului care vinde/închiriază, prețurile medii din piață, până la zona și caracteristicile proprietății.

Potrivit studiului, cei mai mulți respondenți au înregistrat în 2022 o diferență de sub 5% între prețul de tranzacționare și cel de listare. În rețeaua RE/MAX, prețul de tranzacționare este la 96% din cel de listare.

Prețul de tranzacționare este cel obținut în final, ce depinde de negocierile dintre vânzător și cumpărător (sau intermediate de agent).

La studiul RE/MAX au participat 225 de respondenți – specialiști în zona imobiliară – care își desfășoară activitatea în 32 de orașe din țară.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Randamentul investițiilor în proprietăți rezidențiale noi din București, 5-7%

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro