miercuri, iulie 17, 2024

Preţurile petrolului au crescut cu aproximativ 2%

EconomiePreţurile petrolului au crescut cu aproximativ 2%

Preţurile petrolului au crescut cu aproximativ 2% marţi, până la cel mai ridicat nivel din noiembrie anul trecut, după ce Arabia Saudită şi Rusia şi-au extins reducerile voluntare de producţie până la sfârşitul anului, îngrijorând investitorii cu privire la posibilele penurii în perioada de vârf a cererii de iarnă.

 

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,32 dolari, sau cu aproximativ 1,5%, la 90,32 dolari pe baril. Indicele de referinţă global, folosit pentru preţul a peste trei sferturi din petrolul tranzacţionat la nivel mondial, a urcat la 91,15 dolari pe baril în timpul tranzacţiilor, cel mai ridicat nivel din 17 noiembrie.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au crescut cu 1,49 dolari, sau cu aproximativ 1,7%, la 87,04 dolari pe baril, după ce a atins, de asemenea, un maxim al ultimelor 10 luni, de 88,07 de dolari.

Investitorii se aşteptau ca Arabia Saudită şi Rusia să prelungească reducerile voluntare până în octombrie, dar prelungirea cu trei luni a fost neaşteptată.

Se scumpește uleiul de măsline, spun românii care se întorc din Grecia

”Cu siguranţă, piaţa a fost surprinsă de agresivitatea poziţiei lor”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Vezi si alte articole...