joi, noiembrie 30, 2023

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2 dolari şi au înregistrat pierderi săptămânale

EconomiePreţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2 dolari şi au înregistrat pierderi săptămânale

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,03 dolari, sau cu 2,4%, la 83,82 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 2,21 dolari, sau cu 2,7%, la 80,26 dolari pe baril.

Ambele benchmark-uri au consemnat pierderi săptămânale de peste 6%.

 Liderul Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah, vorbind pentru prima dată de la izbucnirea războiului Israel-Hamas, a avertizat vineri că un conflict mai larg în Orientul Mijlociu este posibil, dar nu s-a angajat să deschidă un alt front la graniţa Israelului cu Libanul.

”Piaţa suportă acest conflict, deoarece nu pare a fi nici un eveniment semnificativ de întrerupere a cererii sau a ofertei”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

 Între timp, creşterea locurilor de muncă în SUA a încetinit peste aşteptări în octombrie, au arătat datele oficiale, în timp ce inflaţia salarială s-a redus, indicând o relaxare a condiţiilor de pe piaţa muncii.

Datele au întărit opinia conform căreia Rezerva Federală a SUA nu trebuie să crească în continuare ratele dobânzilor.

Fed a menţinut ratele dobânzilor stabile în această săptămână, în timp ce Banca Angliei a menţinut dobânzile la un vârf al ultimilor 15 ani, susţinând preţurile petrolului, pe măsură ce apetitul pentru risc a revenit pe pieţe.

 

Vezi si alte articole...