miercuri, februarie 28, 2024

Primăria Capitalei a fost amendată de Poliția Locală Sector 4 pentru că nu a îndepărtat zăpada și gheața de pe aleile și trotuarele din Parcurile Carol și Tineretului

Din OrasPrimăria Capitalei a fost amendată de Poliția Locală Sector 4 pentru că nu a îndepărtat zăpada și gheața de pe aleile și trotuarele din Parcurile Carol și Tineretului

Primăria Capitalei, prin intermediul ALPAB, a fost sancționată de Poliția Locală Sector 4 pentru neindeplinirea obligațiilor legale referitoare la curățarea aleilor pietonale și trotuarelor din Parcul Carol și Parcul Tineretului de stratul de zăpadă și gheață. Operatorii de salubritate din Sectoarele 3 și 4 au fost, de asemenea, amendați de Primăria Municipiului București.

În urma unui control de rutină efectuat de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4, s-a constatat că, la momentul inspecției, Primăria Capitalei, prin intermediul ALPAB, nu și-a îndeplinit obligațiile legale privind eliminarea stratului de zăpadă și gheață de pe aleile pietonale și trotuarele din Parcul Carol și Parcul Tineretului, pe care le administrează pe raza Sectorului 4. Potrivit notelor de constatare și proceselor verbale de sancționare întocmite de polițiștii locali, aleile pietonale și trotuarele din cele două parcuri erau impracticabile din cauza acumulării de zăpadă și gheață, punând în pericol siguranța tuturor persoanelor care tranzitează aceste zone.

„Aceste aspecte contravin art. 12 din Anexa 1 a HCGMB 120/2010, conform căruia „atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice au obligația ca pe timp de iarnă să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției, să curețe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților și terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale” și se sancționează, potrivit art. 43, alin. B, al aceleiași norme legale, cu amendă de până la 2.000 de lei”.

Primăria Capitalei a primit o amendă în valoare de 4.000 de lei, fiind emise două sancțiuni contravenționale pentru fiecare dintre cele două parcuri.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a transmis următoarele:

„Este inadminsibil ca după atâtea zile de când ninsoarea s-a oprit, PMB și ALPAB să continue să trateze cu dispreț cetățenii Bucureștiului! Fac un apel către domnul Primar General, Nicușor Dan, să respecte legea și să dispună măsuri în regim de urgență prin care să stopeze pericolul la care sunt expuși bucureștenii care merg în Parcul Carol și în Parcul Tineretului”.

Vezi si alte articole...