miercuri, octombrie 4, 2023

Primăria din Sectorul 5 a anunțat că ieri, 27 august 2023, au fost demarate ample controale la toate stațiile de GPL din sector

Din OrasPrimăria din Sectorul 5 a anunțat că ieri, 27 august 2023, au fost demarate ample controale la toate stațiile de GPL din sector

Primăria Sectorului 5 a comunicat că în data de 27 august 2023 au fost inițiate ample acțiuni de control la toate stațiile de GPL din zona administrată. Un număr de 22 de locații au fost inspectate de către polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5. Astăzi, polițiștii locali din Sectorul 5 au efectuat verificări la toți operatorii economici care desfășoară activități de comercializare a combustibilului tip GPL.

În urma acestor inspecții, au fost impuse 9 sancțiuni contravenționale pentru nereguli identificate, în valoare totală de 12.200 de lei. De asemenea, agenții din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Ecologie Urbană au emis 2 sancțiuni, totalizând 3.000 de lei.

Primăria a informat că:

Pentru aspectele ce nu au putut fi stabilite la fața locului, reprezentanții societăților au fost invitați la sediul Primăriei Sectorului 5 pentru definitivarea controlului.


Un număr total de 22 de verificări au fost efectuate la următoarele adrese:

 1. Strada Petre Ispirescu, nr. 60 și nr. 92
 2. Calea Rahovei, nr. 242 și 300-302
 3. Fabrica de Chibrituri, nr. 5
 4. Strada Constantin Istrati
 5. Bulevardul Pieptănari, nr. 86
 6. Strada Toporași, nr. 14
 7. Strada Zețari, nr. 33
 8. Calea 13 Septembrie, nr. 293-297
 9. Șoseaua Alexandriei nr. 147A și 166
 10. Strada Ion Conea nr. 10
 11. Calea Ferentari
 12. Strada Brăniștari

În cadrul unei stații GPL controlate, s-a inițiat procedura de dezafectare. Această stație se află în apropierea sediului PS5, pe Strada Fabrica de Chibrituri nr. 5.


Pentru a aborda chestiuni ce depășesc competența Primăriei, Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5 a formulat mai multe solicitări către instituțiile statului responsabile.

Începând din 2021, opt dintre stațiile de alimentare cu GPL situate în prezent în Sectorul 5 au fost sancționate. În urma verificărilor realizate în acel moment, s-a constatat că acestea nu dispuneau de autorizație de construcție.

Primarul Cristian Popescu Piedone a transmis:

Trebuie urgent modificată legislația, pentru a scăpa de aceste bombe cu ceas situate lângă blocuri, în parcări și lângă sediile instituțiilor.
Încă din 2021 am făcut controale la stațiile GPL de pe raza Sectorului 5 și am amendat acele stații care funcționează ilegal.
Am făcut toate demersurile legale și i-am acționat în instanță pe cei care își desfășoară activitatea ilegal, dar aceștia funcționează în continuare, fără să le pese de viața oamenilor, în lipsa unei decizii din partea instanției.

Vezi si alte articole...