sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Primăria dorește să preia în administrarea sa stațiile de STB aflate în Sectorul 6 din București

Din OrasPrimăria dorește să preia în administrarea sa stațiile de STB aflate în Sectorul 6 din București

Primăria și-a anunțat intenția de a prelua în administrare stațiile STB din Sectorul 6 al Bucureștiului, care în prezent sunt gestionate de Primăria Municipiului București.

Ratiunea din spatele acestei cereri este starea deplorabilă a multor stații, care nu oferă confort călătorilor. Stațiile STB din București se caracterizează, în cea mai mare parte, prin murdărie, neglijență, lipsa locurilor de așteptare și lipsa adăpostului împotriva intemperiilor. Această situație generează disconfort pentru locuitorii orașului, mai ales în contextul traficului aglomerat din zonă, când oamenii sunt nevoiți să aștepte uneori minute în șir pentru transportul public.

Primarul Ciprian Ciucu a dispus Poliției Locale din Sectorul 6 să realizeze un audit privind starea stațiilor de autobuz, troleibuz și tramvai aflate în arie sa de competență.

Rezultatele auditului au relevat următoarele aspecte alarmante:

  • 82,6% dintre stații nu dispun de copertine.
  • 71% nu au bănci pentru așteptarea călătorilor.
  • 17,4% dintre acestea, care au copertine, se află într-o stare extrem de avansată de degradare.

Sectorul 6 al Bucureștiului găzduiește un număr total de 432 de stații, care se împart astfel: 351 stații pentru autobuz și troleibuz, și 81 stații pentru tramvai.

Primarul Ciprian Ciucu a afirmat:

„Sunt într-o stare de îmi este rușine! Am cerut PMB, printr-o hotărâre a Consiliului Local Sector 6, în administrare stațiile STB, să le scot din mizerie și să mă ocup să existe. A trecut mai mult de un an și nu le-am primit.

Dar nici PMB nu s-a ocupat de ele.

Acum, să începem să amendăm PMB pentru halul în care se află cele existente? Cum determinăm noi oamenii să meargă cu transportul în comun? Cum?”

În plus, Primăria Sectorului 6 a solicitat cetățenilor bucureșteni să împărtășească experiențele lor negative trăite în stațiile de așteptare pentru mijloacele de transport public în comun.

Vezi si alte articole...