miercuri, februarie 21, 2024

Primăria Sectorului 1 va investi 41 de milioane de lei prin PNRR pentru modernizarea a zeci de unități de învățământ din aria administrată

Din OrasPrimăria Sectorului 1 va investi 41 de milioane de lei prin PNRR pentru modernizarea a zeci de unități de învățământ din aria administrată

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat o investiție de 41 de milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru modernizarea zecilor de unități de învățământ din aria administrată.

Pe pagina sa de Facebook, Clotilde Armand a comunicat că în cele 53 de unități de învățământ din Sectorul 1 vizate de acest proiect, mobilierul învechit, echipamentele IT și cele din sălile de sport vor fi înlocuite integral. Urmează ca anunțul pentru achiziție să fie publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

„Înlocuim integral mobilierul învechit, echipamentele IT depășite și echipamentele din sălile de sport din 53 de unități de învățământ din Sectorul 1. O întreagă echipă a muncit în ultimele luni pentru pregătirea în cele mai mici detalii a achizițiilor din acest proiect.

Documentația pentru primele trei loturi – mobilier școlar, materiale didactice, dotarea laboratoarelor și a cabinetelor școlare – a fost finalizată și urmează să fie încărcată începând de astăzi în sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea primelor trei loturi: 12,8 milioane lei”.

Primarul Sectorului 1 a dezvăluit primele achiziții din acest proiect, care includ: 9014 pupitre și scaune pentru elevi, 733 scaune ergonomice, 635 cuiere, 327 catedre cu scaun, 215 mese multifuncționale de laborator, 182 de suporturi de prezentare planșe etc.

De asemenea, vor fi achiziționate echipamente necesare pentru atelierele de practică și materiale didactice specifice pentru zeci de laboratoare și cabinete, printre care: truse de disecție pentru biologie, truse de fizică moleculară, calorimetrie și fenomene termice, globuri geografice în relief, pachet de planșe anti-bullying, instrumente muzicale, truse de prim ajutor, termometre analogice Galileo Galilei etc.

Primarul a precizat că în curând vor fi publicate în sistemul electronic de achiziții publice și celelalte achiziții. De asemenea, vor fi dotate complet 38 de săli de clasă cu echipamente IT de ultimă generație, reprezentând un pas important pentru digitalizarea învățământului din Sectorul 1.

Vezi si alte articole...