miercuri, februarie 28, 2024

Primăria Sectorului 2 a achiziționat 4 hectare de teren din Parcul Plumbuita, ce se aflau în proprietate privată

Din OrasPrimăria Sectorului 2 a achiziționat 4 hectare de teren din Parcul Plumbuita, ce se aflau în proprietate privată

Primăria Sectorului 2 a achiziționat 4 hectare de teren din Parcul Plumbuita, care se aflau în proprietate privată. Primarul Radu Mihaiu anunță că cele două parcuri, Plumbuita 1 și Plumbuita 1+Insula, vor fi reamenajate și modernizate, cu o tematică sportivă. Astfel, Primăria Sectorului 2 dorește să reamenajeze și să modernizeze cele două parcuri, Plumbuita 1 și Plumbuita 2, precum și Insula. În acest proiect, va fi integrat și terenul recent recuperat din parc (4 hectare), achiziționat la prețul de 4.325.000 de euro, adică 104,66 euro/mp.

„De acum înainte comunitatea Sectorului 2 va avea mai mult loc pentru relaxare și pentru petrecerea timpului liber la aer curat. Iar după terminarea procesului de reabilitare a celor două parcuri și Insulei Plumbuita, întreaga zonă va deveni o adevărată atracție pentru toate vârstele”.

Insula din Parcul Plumbuita va fi amenajată cu o tematică sportivă și va include următoarele facilități: două terenuri de sport, teren de volei, mese de ping pong, zonă cu aparate de fitness, zonă de calisthenics, skate park, locuri de joacă, zone de picnic cu foișor.

De asemenea, vor fi amenajate noi piste de alergat și piste de biciclete, care vor fi conectate cu viitoarea pistă pe care Primăria Sectorului 2 intenționează să o amenajeze de-a lungul salbei de lacuri. Se va monta mobilier urban modern de calitate și alte facilități. De asemenea, aleile din parc vor fi refăcute, iar circulația va fi reconfigurată. Vegetația va fi revitalizată prin noi plantări și prin montarea unor sisteme de irigat. De asemenea, se va retehnologiza camera de pompare existentă, astfel încât apa pentru sistemul de irigații să vină direct din lac.

În ceea ce privește Parcul Plumbuita I, acesta va beneficia de patru noi locuri de joacă, care vor include: 2 tiroliene, 1 traseu de echilibristică (cățărat), 1 loc cu echipamente de joacă adaptate persoanelor cu dizabilități.

Parcul Plumbuita II va fi dotat inclusiv cu hamace și șezlonguri.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat următoarele:

„În Sectorul 2 investim masiv în spații verzi. Am pornit de la Parcul Sticlăriei, care era o groapă de gunoi abandonată și pe care am redat-o Bucureștiului, am refăcut și Parcul Morarilor, am refăcut 16 din cele 32 de parcuri ale Sectorului 2 și vom continua. Pe lângă această bucată de parc pe care am recuperat-o săptămâna trecută, mai avem de recuperat peste 30 de ha de spațiu verde”.

Recuperarea parcului face parte din eforturile de extindere a spațiului verde. Primăria Sectorului 2 și-a asumat această responsabilitate, fiind parte a inițiativei „Misiunea 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”, promovată de Comisia Europeană.

Vezi si alte articole...