miercuri, februarie 28, 2024

Primăria Sectorului 2 anunță reabilitarea și modernizarea Piațeta Dr. Milan Rastislav Stefanik (fosta Piață Italiană)

Din OrasPrimăria Sectorului 2 anunță reabilitarea și modernizarea Piațeta Dr. Milan Rastislav Stefanik (fosta Piață Italiană)

 

Primăria Sectorului 2 a anunțat că Piațeta Dr. Milan Rastislav Stefanik (cunoscută anterior sub denumirea de Piață Italiană) din București va fi supusă unui proces de reabilitare și modernizare, fiind transformată într-un spațiu verde. Totodată, autoritățile au informat că această inițiativă va implica și interzicerea parcării neregulamentare în această zonă.

„Transformăm piațetele betonate în spații verzi”, transmite administrația locală într-o postare pe Facebook.

În vederea asigurării confortului și siguranței locuitorilor din București, Primăria Sectorului 2 anunță planuri de reabilitare și modernizare a Pieței Dr. Milan Rastislav Stefanik (cunoscută anterior sub denumirea de Piață Italiană). Proiectul va implica reconfigurarea trotuarelor, refacerea părții carosabile și amenajarea spațiului verde din această zonă intens tranzitată a Sectorului 2 al Capitalei.

„Acum în mijlocul piațetei Dr. Milan Rastislav Stefanik (1.456 mp) șoferii au improvizat ilegal o parcare unde mașinile sunt parcate neregulamentar”, precizează PS2.

Spațiul central al intersecției va suferi o transformare într-un spațiu verde, echipat cu mobilier urban, „pentru a spori confortul celor care îl traversează”, conform comunicatului emis de Primăria Sectorului 2. După finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, se vor instala noi indicatoare rutiere și se vor reface marcajele.

„Prin această investiție, nu doar că vom asigura o nouă zonă de relaxare, ci creștem gradul de siguranță din trafic, atât în ceea ce privește circulația auto, cât și cea pietonală, pentru că nimic nu e mai important decât protejarea vieții omenești, transmite Primăria Sectorului 2”.

În plus, după finalizarea acestor lucrări de reabilitare și modernizare, autoritățile locale anticipază că traficul rutier din zonă va beneficia de decongestionare și fluidizare, contribuind astfel la reducerea emisiilor de noxe.

„Din aproape în aproape transformăm întreaga infrastructură rutieră din Sectorul 2, spre siguranța și confortul bucureștenilor”, a concluzionat PS2.

Vezi si alte articole...