duminică, aprilie 14, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Primăria Sectorului 2 vrea să restaureze și consolideze „Moara lui Assan”

Din OrasPrimăria Sectorului 2 vrea să restaureze și consolideze „Moara lui Assan”

Primăria Sectorului 2 intenționează să restaureze și să consolideze monumentul istoric „Moara lui Assan”. Un proiect de hotărâre a fost aprobat de Consiliul Local în ședința de miercuri, 28 februarie, prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului București pentru organizarea unui concurs internațional de soluții în acest sens.

Construită în 1853, „Moara lui Assan” este situată în zona Obor – Lizeanu din București și este înregistrată în evidențele Ministerului Culturii ca monument istoric. În prezent, se află într-un stadiu avansat de degradare, după ce a fost afectată de două incendii majore, unul în 2008 și altul în 2012.

Primăria Sectorului 2 dorește să restaureze și să consolideze această clădire istorică, planificând lucrări la corpul principal și la clădirile secundare de pe cele două terenuri, precum și alte intervenții necesare pentru dezvoltarea unui centru de activități educaționale și socio-culturale. De asemenea, se va realiza un Studiu de Fezabilitate necesar pentru începerea procedurii de expropriere.

Incendiile și furturile care au afectat „Moara lui Assan” au condus la prăbușirea acoperișului și la transformarea clădirii în ruine. În prezent, terenul și construcțiile asociate, deținute în proprietate privată, se află într-o stare avansată de degradare, necesitând intervenția urgentă a autorităților.

Vezi si alte articole...