joi, mai 23, 2024

Primăria Sectorului 3 vrea să construiască un pod ce va trece pentru râul Dâmbovița din București

Din OrasPrimăria Sectorului 3 vrea să construiască un pod ce va trece pentru râul Dâmbovița din București

Primăria Sectorului 3 planifică construirea un pod peste râul Dâmbovița din București, în zona străzii Lunca Priporului, conform unui proiect care va fi discutat în ședința Consiliului Local Sector 3. Potrivit HotNews.ro, acest pod ar avea 3 benzi pe fiecare sens, trotuare și piste pentru biciclete.

Indicatorii tehnico-economici urmează să fie analizați în ședința următoare a Consiliului Local Sector 3, care va decide și dacă va aproba sau nu proiectul. Valoarea estimată a acestei investiții este de aproximativ 8,5 milioane de lei. Specificațiile proiectului de hotărâre includ o lățime totală a podului de 41,00 metri, un singur trotuar cu o lățime de 2,30 metri și o pistă de biciclete cu o lățime de 2,00 metri. De asemenea, despărțirile dintre sensuri și dintre carosabil și trotuar vor fi realizate cu ajutorul unor jardiniere din beton prefabricat.

Potrivit proiectului de hotărâre, durata estimată pentru construirea noului pod peste râul Dâmbovița este de 6 luni. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că această lucrare este necesară datorită aglomerării traficului rutier în zonă și dezvoltării imobiliare din zonă.

De menționat că Primăria Sectorului 3 a finalizat deja construcția unui alt pod peste Dâmbovița, situat în continuarea străzii Nicolae Teclu, care a fost inaugurat în anul 2020.

În contextul creșterii accentuate a traficului pe aceste artere cât și pe rețeaua de drumuri adiacente acestora, și în contextul dezvoltărilor imobiliare accentuate în zonele străbătute de aceste artere, apare imperios necesară realizarea unei artere de circulație care să permită o circulație fluentă și în condiții de siguranță a tuturor participanților la trafic, atât a autovehiculelor cât și a pietonilor sau bicicliștilor.
Până în prezent, Primăria Sectorului 3 a realizat două proiecte de infrastructură rutieră de foarte mare importanță: parcarea subterană Bd. Decebal și podul rutier construit peste râul Dâmbovița în continuarea străzii Nicolae Teclu, care sunt folosite atât de cetățenii sectorului cât și de cei care îl tranzitează, se transmite prin proiectul de hotărâre.

În prezent, se așteaptă decizia Consiliului Local Sector 3 pentru a începe lucrările la proiectul de infrastructură.

Vezi si alte articole...