marți, mai 30, 2023

Primăria Sectorului 4 le cere șoferilor să respecte regulile de circulație din zona Pasajul Unirii

Din OrasPrimăria Sectorului 4 le cere șoferilor să respecte regulile de circulație din zona Pasajul Unirii

Primăria Sectorului 4 a roagă public conducătorii auto să respecte regulile de circulație în zona Pasajului Unirii. Autoritatea locală a menționat că în primele luni ale anului 2023 s-au înregistrat 139 de situații în care vehiculele de mari dimensiuni au fost oprite în încercarea lor de a intra în tunelul rutier din centrul Capitalei.

Responsabilitatea participanților la trafic este „cheia” exploatării în condiții de siguranță a Pasajului Unirii. După montarea noilor sisteme de semnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulația în siguranță a vehiculelor prin Pasajul Unirii, Sectorul 4 al Municipiului București lansează un APEL PUBLIC tuturor persoanelor care tranzitează acest obiectiv de infrastructură, pentru respectarea întocmai a regulilor de circulație rutieră aplicabile zonei respective!, declară PS4 într-un comunicat de presă.


Cu toate că au fost luate măsuri de siguranță rutieră în zonă și au fost prezente în mod constant echipe ale poliției locale, și în ciuda amplificării intensificate a informațiilor referitoare la înălțimea maximă admisă de 3,5 metri pentru circulația în Pasajul Unirii, Primăria Sectorului 4 informează că în primele luni ale anului 2023, polițiștii au oprit nu mai puțin de 139 de vehicule care depășeau înălțimea legal admisă și încercau să intre în tunelul rutier.

În aceste condiții, dincolo de măsurile implementate de Sectorul 4 al Municipiului București, în parteneriat cu alte autorități cu atribuții în domeniul circulației rutiere, care includ chiar și interzicerea în zona Unirii a accesului autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5 tone, este cât se poate de clar că elementul cheie pentru exploatarea în condiții de siguranță a Pasajului Unirii este RESPONSABILITATEA tuturor participanților la trafic, precizează sursa citată.


Primăria Sectorului 4 a atras atenția asupra faptului că nerespectarea regulilor de circulație în zona respectivă subminează eforturile autorităților de a menține infrastructura rutieră în stare de funcționare. Ignorarea indicatoarelor rutiere poate duce la accidente extrem de grave, similare celor care au avut loc anterior și care au implicat amenzi pentru încălcarea legislației rutiere de către toți șoferii implicați. Recent, au fost instalate noi sisteme mecanice și electronice de avertizare și informare pentru limita maximă admisă de înălțime în Pasajul Unirii.

Aceste sisteme au fost proiectate de specialiștii de la Universitatea Tehnică de Construcții București, au fost aprobate de Comisia Tehnică de Circulație din Primăria Capitalei și sunt deja utilizate în alte orașe europene. Ele constau în porți noi de presemnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri și porți de gabarit echipate cu senzori, camere video, semafoare și panouri de informare.

Aceste echipamente vor fi supuse unor teste continue în următoarele două-trei săptămâni, pentru a fi calibrate corespunzător în funcție de realitatea din teren.

În paralel, Sectorul 4 al Municipiului București va menține și în perioada ce urmează echipaje de poliție locală la cele două intrări ale Pasajului Unirii, a concluzionat sursa citată.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro