joi, mai 23, 2024

Primăria Sectorului 6 a anunțat că lucrările la Cinematograful Favorit vor fi gata în 24 de luni

Din OrasPrimăria Sectorului 6 a anunțat că lucrările la Cinematograful Favorit vor fi gata în 24 de luni

Primăria Sectorului 6 a distribuit imagini recente de la șantierul de la Cinematograful Favorit. În luna iulie a acestui an s-a anunțat începerea lucrărilor. Pe pagina sa de Facebook, Primăria Sectorului 6 a comunicat că lucrările sunt programate să fie finalizate în 24 de luni, moment în care acest important centru cultural din Sectorul 6 va fi redeschis comunității.

„Work in progress

Cinematograful Favorit.

Se lucrează intens pe șantier, încă din luna iulie. În 24 de luni vom avea la noi, în 6, cel mai de referință centru cultural din #București.

🧡Simbolul Sectorului 6 se întoarce #încomunitate, complet transformat”.

Comunitatea a solicitat și a sprijinit acest proiect încă din 2010, inițiat de Inițiativa Favorit. În cadrul discuțiilor, s-a ridicat și întrebarea privind starea Cinematografului Giulești, la care Primăria Sectorului 6 a oferit răspunsurile corespunzătoare.

„Este in Sectorul 6, dar s-a aflat la Sectorul 1. Am câștigat în instanță dreptul de-al administra, însă, primăria de acolo refuză. Dorim să-l preluăm pentru a-l reabilita”.

Lucrările la Cinematograful Favorit au fost demarate în luna iulie. La acea vreme, primarul Ciprian Ciucu a explicat că, în perioada în care nu s-au efectuat lucrări, clădirea a fost conservată. Iată declarațiile sale:

„Faptul că am organizat o nouă licitație pentru lucrări a durat un an, dar dacă mergeam în justiție, dura mai mult și tot nu o scoteam la capăt. A durat pentru că sunt mii de “P”-uri, cum le numesc colegii mei, adică mii de poziții în caietul de sarcini pentru care comisia de evaluare a trebuit să verifice calitatea și cantitatea pentru fiecare scaun în parte, șurub, sac de ciment, element de gresie sau mobilier, structuri, fiecare echipament, fiecare fir de orice, fiecare scândură etc.”

După finalizarea lucrărilor, Cinematograful Favorit va fi echipat cu:

  • un cinematograf 3D,
  • o sală de spectacole multifuncțională cu o capacitate de 706 locuri,
  • două săli de dans și balet cu o suprafață de 150 de metri pătrați fiecare,
  • o bibliotecă publică,
  • posibilitatea de organizare a vernisajelor în holul de la parter.

Cinematograful Favorit, care în trecut a fost printre cele mai mari din oraș, atrăgând în jur de 944 de spectatori zilnic în perioada comunistă, după Cinematograful Patria, și-a închis porțile începând cu anul 2000.

Vezi si alte articole...