joi, iulie 18, 2024

Primăria Sectorului 6 a creat harta locurilor de parcare pentru biciclete din aria administrată

Din OrasPrimăria Sectorului 6 a creat harta locurilor de parcare pentru biciclete din aria administrată

Primăria Sectorului 6 a dezvoltat o hartă a locurilor de parcare destinate bicicletelor în aria sa de administrare și planifică să adauge încă 500 de astfel de locuri până la sfârșitul acestui an.

În prezent, sectorul dispune de 7 parcări pentru biciclete, oferind un total de 175 de locuri. Autoritățile au anunțat că până la finalul anului, numărul acestor locuri va crește la 675 în Sectorul 6.

Dintre cele 675 de locuri programate, 175 sunt deja amenajate și disponibile pentru public în 7 parcări situate în diverse zone. Echipa Administrației Comerciale Sector 6 are în plan amenajarea a încă 10 astfel de parcări, fiecare cu 50 de locuri disponibile.

Primăria Sectorului 6 a transmis următorul mesaj:

„Venim în sprijinul celor care locuiesc la bloc și nu au spațiu pentru a-și depozita bicicleta!”

Primăria a furnizat și lista străzilor pe care vor fi amenajate cele 10 noi spații destinate parcării bicicletelor. Aceste străzi includ:

  1. Strada George Ranetti
  2. Intersecția dintre strada Râul Doamnei și aleea Valea lui Mihai
  3. Bulevardul 1864
  4. Strada Târgu Neamț
  5. Aleea Pasărea în Văzduh
  6. Strada Murguța
  7. Calea Crângași
  8. Aleea Romancierilor
  9. Strada Partizanilor
  10. Strada Cetatea de Baltă

Pentru a ajuta persoanele să identifice exact locurile unde se vor afla noile parcări pentru biciclete, administrația publică a creat o hartă interactivă. Aceasta permite cetățenilor să vizualizeze atât locațiile viitoare ale parcărilor, cât și pe cele deja existente.

În anul 2022, Primăria Generală a anunțat elaborarea unui masterplan pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor de biciclete în București. Acest document strategic va contribui la identificarea și priorizarea traseelor optime pe străzile principale și secundare. Scopul acestui plan este de a promova utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport urban alternativ către locul de muncă, școală și alte destinații.

Vezi si alte articole...